Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 09:50

Σε νέα χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο ακροδεξιός υποψήφιος στη Βραζιλία

Γράφτηκε από την
Σε νέα χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο ακροδεξιός υποψήφιος στη Βραζιλία

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υπεβλήθη εκ νέου την Τετάρτη σε χειρουργική επέμβαση, έξι ημέρες αφότου τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Σάο Πάουλο όπου νοσηλεύεται.

Σκοπός της επέμβασης ήταν να διορθωθούν προσφύσεις στα τοιχώματα του εντέρου του που εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία του, που αποκαλύφθηκαν με μαγνητική τομογραφία, εξήγησαν οι θεράποντες ιατροί στο Ισραηλιτικό Νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Η επέμβαση πήγε καλά, σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, πάντως όταν ήλθε σε επικοινωνία μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το νοσοκομείο ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την πληροφορία.

Ο Μπολσονάρου τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι την 6η Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Ζουίζ τζι Φόρα, στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά), καθώς οι οπαδοί του τον είχαν σηκώσει στα χέρια.

Ο 63χρονος ακροδεξιός πολιτικός, πρώην λοχαγός του βραζιλιάνικου στρατού, δηλωμένος νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985), φαβορί κατά τις δημοσκοπήσεις στον πρώτο γύρο των εκλογών, την 7η Οκτωβρίου, παραλίγο να πεθάνει, σύμφωνα με γιατρούς, καθώς υπέστη διάτρηση εντέρου και μεγάλη αιμορραγία. Όταν μεταφέρθηκε αρχικά στην εντατική υποβλήθηκε σε κολοστομία.

«Ο πατέρας μου υποβάλλεται σε νέα χειρουργική επέμβαση, σας εξορκίζω να συνεχίσετε να προσεύχεστε, βρίσκεται πάντα σε σοβαρή κατάσταση», έγραψε μέσω Twitter ο ένας από τους γιους του, ο Φλάβιου Μπολσονάρου, τοπικός βουλευτής στο Ρίο ντε Ζανέιρο και υποψήφιος για την ομοσπονδιακή Γερουσία.

Ο Μπολσονάρου πιστώνεται το 24% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha που μεταδόθηκε τη Δευτέρα. Ωστόσο, κατά τις δημοσκοπήσεις, θα έχανε από σχεδόν όλους τους αντιπάλους του στον υποθετικό δεύτερο γύρο.
Ο πλησιέστερος αντίπαλος του Μπολσονάρου είναι ο κεντροαριστερός Σίρου Γκόμις, που φέρεται να συγκεντρώνει 13% των προθέσεων ψήφου ενόψει πρώτου γύρου, κατά τη δημοσκόπηση της Νταταφόλια.
Ο ακροδεξιός υποψήφιος, που έδωσε την έμφαση στην εκστρατεία σε θέματα νόμου και τάξης, μετατράπηκε σε φαβορί μετά τον αποκλεισμό από τη διαδικασία του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, που έχει φυλακιστεί μετά την καταδίκη του για μια υπόθεση διαφθοράς.

Οι εξωφρενικές για πολλούς δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ο Μπολσονάρου, όπως όταν είπε μέσα στο Κογκρέσο απευθυνόμενος σε μια πολιτική του αντίπαλο πως δεν θα τη βίαζε επειδή δεν το άξιζε εκείνη ή όταν διαβεβαίωσε πως εκείνος θα είχε σκοτώσει περισσότερους αν ήταν επικεφαλής της χούντας, εξόργισαν μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, αλλά γαλβάνισαν τους οπαδούς του και του χάρισαν το προσωνύμιο «ο βραζιλιάνος Τραμπ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER