Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 13:50

Ξανά στις αίθουσες η οσκαρική «Λίστα του Σίντλερ»

Γράφτηκε από την
Ξανά στις αίθουσες η οσκαρική «Λίστα του Σίντλερ»

Για τις καινούργιες γενιές των κινηματογραφόφιλων, η Universal Pictures θα διανείμει από τον Δεκέμβριο remastered βερσιόν μιας από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών: της ταινίας «Η Λίστα του Σίντλερ».

Από τις 7 Δεκεμβρίου, σε επιλεγμένες αίθουσες σε ΗΠΑ και Καναδά - και στις αρχές του επόμενου χρόνου και σε αίθουσες σε όλον τον κόσμο - θα προβληθεί βερσιόν 4K Dolby Cinema και βερσιόν Dolby Atmos, για να τιμηθεί η 25η επέτειος της ταινίας. 

Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 1993, ήταν μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία - έσοδα 19 φορές ο προϋπολογισμός της -, και σάρωσε επτά Όσκαρ.

Το 2004, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου την επέλεξε για το National Film Registry και το 2007 το American Film Institute την κατέταξε όγδοη στις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών.

Το σενάριό της, από τον Στέφεν Ζίλιαν, βασίζεται στο μυθιστόρημα «Η Κιβωτός του Σίντλερ» του Αυστραλού συγγραφέα Τόμας Κενίλι.

«Με υπερηφάνεια φέρνουμε τη remastered «Λίστα του Σίντλερ», μια από τις πιο σημαντικές ταινίες του 20ού αιώνα, σε μια νέα γενιά κινηματογραφόφιλων» τόνισε ο αντιπρόεδρος της NBCUniversal, Ρον Μέγιερ. «Το μάθημα ότι ένας άνθρωπος - κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας - μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι, σήμερα, τόσο σχετικό όσο ήταν και στο παρελθόν» πρόσθεσε.

Βεβαίως και θα υπάρξει καινούργιο τρέιλερ, βεβαίως και θα ξανακυκλοφορήσει η μουσική επένδυση της ταινίας (σύνθεση του Τζον Ουίλιαμς). Η δισκογραφική La-La Land Records ανακοίνωσε ότι θα επανεκδώσει το άλμπουμ με μουσικό υλικό που θα ακούσουμε πρώτη φόρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER