Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 15:50

Η Νότια Αφρική αποποινικοποίησε την ιδιωτική κατανάλωση κάνναβης

Γράφτηκε από την
Η Νότια Αφρική αποποινικοποίησε την ιδιωτική κατανάλωση κάνναβης

Την αποποινικοποίηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κάνναβης αποφάσισε σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής, με μια ιστορική απόφαση που ελήφθη ομοφώνως.

Ο νόμος που απαγόρευε την κατανάλωση μαριχουάνας κατ' οίκον από ενηλίκους είναι «αντισυνταγματικός και κατά συνέπεια άκυρος», όπως δήλωσε ο δικαστής Ρέιμοντ Ζόντο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, που έχει την έδρα του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Δεν θα αποτελεί πλέον αδίκημα για έναν ενήλικο να καταναλώνει ή να κατέχει κάνναβη ιδιωτικά για την προσωπική του κατανάλωση κατ' οίκον» πρόσθεσε.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε εντολή στο κοινοβούλιο να συντάξει μέσα σε διάστημα δύο ετών νέο νόμο με βάση την απόφασή του.

Η κρίση του ανώτατου δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαιρετίστηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους πολυάριθμους υποστηρικτές της νομοθεσίας που ήταν παρόντες στο δικαστήριο. Έξω από το κτίριο, ορισμένοι επωφελήθηκαν αμέσως από την απόφαση για να καπνίσουν φανερά ένα τσιγάρο μαριχουάνας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER