Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 10:20

Επίθεση πειρατών σε ελβετικό πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας

Γράφτηκε από την
Επίθεση πειρατών σε ελβετικό πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας

Επίθεση από πειρατές δέχθηκε φορτηγό πλοίο, υπό σημαία Ελβετίας, ανοιχτά της Νιγηρίας, ενώ απήχθησαν 12 μέλη του πληρώματός του.

Το Glarus μετέφερε σιτάρι από το Λάγκος στο Πορτ Χάρκορτ, στη νότια Νιγηρία, σύμφωνα με τα ελβετικά ΜΜΕ. Η Massoel Shipping, η ναυτιλιακή στην οποία ανήκει το Glarus, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «συνεργάζεται με τις αρχές και ειδικούς για να εξασφαλίσει την ταχεία και ασφαλή απελευθέρωση αυτών που απήχθησαν», δίχως να δώσει στοιχεία για την εθνικότητα των μελών του πληρώματος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι είναι σε επαφή με τον εφοπλιστή στον οποίο ανήκει το πλοίο, το οποίο είχε συνολικά 19 μέλη πληρώματος.

Οι απαγωγές για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία. Πέρυσι ανοιχτά της χώρας έγιναν δέκα απαγωγές συνολικά 65 μελών πληρωμάτων πλοίων.

Οι πειρατές που δρουν στα ανοικτά της Νιγηρίας, του Τόγκο και του Μπενίν είναι γενικά βαριά οπλισμένοι και εξαιρετικά βίαιοι. Καταλαμβάνουν πλοία, συχνά για πολλές μέρες, λεηλατούν τα φορτία τους και κακομεταχειρίζονται τα πληρώματά τους, που είναι όλο και λιγότερο πρόθυμα να ταξιδεύουν σε αυτή την περιοχή. Άλλοι απαγάγουν ναυτικούς και απαιτούν λύτρα για να τους απελευθερώσουν. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER