Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 15:11

Λε Μερ: "Ανεύθυνο" να μην επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη

Γράφτηκε από την
Λε Μερ: "Ανεύθυνο" να μην επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση στους ευρωπαίους συναδέλφους του χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνο» και «επικίνδυνο» το να μην επισπευσθεί η «επείγουσα» μεταρρύθμιση της ευρωζώνης ώστε να αντισταθεί σε ένα «επόμενο οικονομικό σοκ».

«Θα ήθελα να επωφεληθώ από αυτή τη διάσκεψη Τύπου για να σας πω σε ποιο βαθμό θα έβρισκα ανεύθυνο και επικίνδυνο τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη της ευρωζώνης να μην επιταχύνουν τις ερχόμενες εβδομάδες τον μετασχηματισμό της ευρωζώνης», δήλωσε κατά την παρουσίαση του γαλλικού προϋπολογισμού του 2019.

«Έχουμε έναν οδικό χάρτη», επέμεινε ο Λε Μερ. «Είναι τώρα επείγον να αποφασίσουμε» είπε εκτιμώντας πως τα πράγματα «δεν πάνε αρκετά γρήγορα, ούτε αρκετά μακριά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «είναι επείγον να μεταρρυθμίσουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και να συζητήσουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της ευρωζώνης».

«Κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε τις απειλές που βαραίνουν τώρα στην ευρωζώνη», είπε.

«Και κανένας δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε πως υπήρχε απόλυτη ανάγκη να μετασχηματισθεί αυτή η νομισματική ένωση σε μια ολοκληρωμένη οικονομική ζώνη, ικανή να αντισταθεί σε ένα επόμενο οικονομικό σοκ ή σε μια ενδεχόμενη χρηματοπιστωτική κρίση», προειδοποίησε ο Μπρουνό Λε Μερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER