Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 18:41

Στον αμερικανικό όμιλο μόδας Michael Kors περνά ο οίκος Versace

Γράφτηκε από την
Στον αμερικανικό όμιλο μόδας Michael Kors περνά ο οίκος Versace

 

O αμερικανικός όμιλος μόδας Michael Kors συμφώνησε να πάρει τον έλεγχο του ιταλικού οίκου Versace, σύμφωνα με τρεις καλά ενημερωμένες πηγές που ανέφεραν ότι η σχετική ανακοίνωση θα γίνει εντός της εβδομάδας.

Ο όμιλος Michael Kors Holdings Ltd, που έγινε διάσημος από τις δερμάτινες τσάντες του, δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο του μετά την εξαγορά της βρετανικής υποδηματοποιίας Jimmy Choo αντί 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρυσι.

Ο ιταλικός οίκος εξέταζε το ενδεχόμενο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μετά την εξαγορά του 20% των μετοχών του το 2014 από τον αμερικανικό όμιλο ιδιωτών επενδυτών Blackstone. Ωστόσο μετά την επένδυση στον οίκο Versace, ο όμιλος Blackstone διαπίστωσε ότι οι επιδόσεις του οίκου μόδας δεν είναι ικανοποιητικές για να δικαιολογούν την εισαγωγή του Versace στο χρηματιστήριο.

"Ο όμιλος Blackstone δεν επρόκειτο να επενδύσει περισσότερα χρήματα. Οπότε αναζητείτο ένας αγοραστής που κάνει μεγάλες επενδύσεις. Ο Blackstone σταδιακά επηρέασε την οικογένεια να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης του οίκου και συνέστησε σε αυτήν διάφορους αγοραστές, ανάμεσά τους ο Μάικλ Κορς", σύμφωνα με τις πηγές.

Η συμφωνία αποτιμά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια τον οίκο μόδας, που έχει σήμα κατατεθέν το κεφάλι της μέδουσας, σύμφωνα με τις πηγές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Blackstone θα αποχωρήσει εντελώς από την ιταλική εταιρία, ενώ η οικογένεια Βερσάτσε, που έχει το υπόλοιπο μερίδιο, θα κρατήσει έναν ρόλο.

Η Ντονατέλα Βερσάτσε, η αδελφή του ιδρυτή του οίκου Τζιάνι Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου που εδρεύει στο Μιλάνο, συγκάλεσε συνεδρίαση του προσωπικού για αύριο, ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης της πώλησης, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER