Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 08:30

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο γνωστός ποινικολόγος Μάικλ Αβενάτι

Γράφτηκε από την
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο γνωστός ποινικολόγος Μάικλ Αβενάτι

Ο γνωστός ποινικολόγος Μάικλ Αβενάτι, συνήγορος της ηθοποιού και σκηνοθέτριας ταινιών για ενηλίκους Στόρμι Ντάνιελς στις δικαστικές της μάχες με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη την Τετάρτη από την αστυνομία του Λος Άντζελες, καθώς τον βαρύνουν υποψίες για την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος μιας γυναίκας.

Αστυνομικοί «συνέλαβαν τον Μάικλ Αβενάτι εξαιτίας υποψιών για ενδοοικογενειακή βία. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα δώσουμε περισσότερες διευκρινίσεις εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε μέσω Twitter η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση του Λος Άντζελες (LAPD), επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε πρώτος ο ιστότοπος TMZ, ο οποίος ασχολείται με τις διασημότητες.

Ο δικηγόρος προφυλακίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκισή του υπό όρους «ορίστηκε στα 50.000 δολάρια», διευκρίνισε η LAPD.

Ο Αβενάτι - ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020 - διέψευσε επίσημα ότι έκανε οτιδήποτε αξιόποινο. «Ουδέποτε χτύπησα οποιαδήποτε γυναίκα σε όλη μου τη ζωή, πολύ περισσότερο την περασμένη νύχτα», διαβεβαίωσε με μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το δικηγορικό του γραφείο, καταγγέλλοντας ότι αντιμετωπίζει «χαλκευμένες κατηγορίες» που έχουν σκοπό να «τρωθεί η φήμη» του και η προσωπικότητά του.

Στην Καλιφόρνια, η κατηγορία της «ενδοοικογενειακής βίας» επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης, σε περίπτωση καταδικαστικής ετυμηγορίας.

Σύμφωνα με τον TMZ, ο 47χρονος ποινικολόγος φέρεται να κακοποίησε το βράδυ της Τρίτης μια γυναίκα που δεν έχει κατονομαστεί - μάλλον δεν είναι η σύζυγός του, με την οποία έχουν πάρει διαζύγιο - μέσα σε ένα πολυτελές ακίνητο στο Λος Άντζελες.

Η γυναίκα, με το πρόσωπο «πρησμένο» και «μωλωπισμένο», βρισκόταν μπροστά στο κτίριο το απόγευμα της Τετάρτης, κλαίγοντας και ουρλιάζοντας σε κάποιον στο τηλέφωνο «δεν μπορώ να το πιστέψω πως μου το έκανες αυτό», απειλώντας τον ότι θα του κάνει μήνυση και να ζητήσει να του επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, πριν ξαναμπεί στο κτίριο.

Ο δικηγόρος έφθασε στο σημείο πέντε λεπτά αργότερα και φώναξε επανειλημμένα «εκείνη με χτύπησε πρώτη», αποπειρώμενος να μπει στον ανελκυστήρα πριν η ιδιωτική ασφάλεια του κτιρίου τον εμποδίσει, πάντα κατά τον TMZ.

Αστυνομικοί μετέβησαν κατόπιν στο σημείο και πήραν μαζί τους τον Αβενάτι, έπειτα από σύντομη συνομιλία μαζί του.

Πολύ συχνά προσκεκλημένος στα τηλεοπτικά πλατό αφότου ανέλαβε την υπεράσπιση της Ντάνιελς - της Στέφανι Κλίφορντ, όπως είναι το πραγματικό όνομα της ηθοποιού- ο Αβενάτι βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και λέει ότι θα επιδιώξει να αναμετρηθεί μαζί του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του 2020, διεκδικώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο ποινικολόγος ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι «αδημονεί» για τη διενέργεια μιας «ολοκληρωμένης έρευνας» και είναι «πεπεισμένος» ότι θα «απαλλαγεί πλήρως» από τις κατηγορίες.

Ανάμεσα στους πελάτες του Αβενάτι ήταν - μεταξύ άλλων - και η Τζούλι Σουέτνικ, που κατηγόρησε τον Μπρετ Κάβανο για επιθετική σεξουαλική συμπεριφορά απέναντί της, πριν επικυρωθεί από τη Γερουσία ο διορισμός από τον πρόεδρο Τραμπ του συντηρητικού δικαστικού στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER