Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 11:30

ΗΠΑ: Σάλος με ομαδική φωτογραφία από χορό αποφοίτων, στην οποία έφηβοι χαιρετούν ναζιστικά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΗΠΑ: Σάλος με ομαδική φωτογραφία από χορό αποφοίτων, στην οποία έφηβοι χαιρετούν ναζιστικά

Μια φωτογραφία ομάδας αγοριών από τον χορό αποφοίτων (junior prom) έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα και αναρτήθηκε από δημοσιογράφο στη σελίδα του στο Twitter.

Στη φωτογραφία, τα περισσότερα από τα 60 αγόρια που φοιτούν στο Λύκειο του Μπαραμπού κάνουν ναζιστικό χαιρετισμό και γελούν.

Στο σχολείο της πόλης, στην πολιτεία Ουισκόνσιν των ΗΠΑ φοιτούν 1.000 μαθητές εκ των οποίων το 12% είναι έγχρωμοι. Η φωτογραφία είναι από την περασμένη άνοιξη και σύμφωνα με χρήστη των social media, ο χαιρετισμός έγινε μετά από προτροπή του φωτογράφου Πίτερ Γκαστ.

Στη φωτογραφία οι έφηβοι είναι ντυμένοι με κουστούμια, χαμογελούν και οι περισσότεροι χαιρετούν ναζιστικά.

Ο δημοσιογράφος Jules Suzdaltsev δημοσίευσε τη φωτογραφία και ρώτησε αν κάποιος από το σχολείο του Μπαραμπού στο Ουινσκόνσιν μπορεί να τον διαφωτίσει για ποιο λόγο φαίνεται ότι όλα τα αγόρια της τάξης του 2018 κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό Sieg Heil! (Ζήτω η Νίκη) κατά τη διάρκεια των φωτογράφησης για τον χορό - αυτό θα ήταν σπουδαίο.

Λίγο καιρό αργότερα, άρχισε να λαμβάνει μηνύματα από τους απόφοιτους του Μπαραμπού, οι οποίοι μίλησαν για μαθητές που φώναζαν «λευκή εξουσία» στους διαδρόμους μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και άλλους που συχνά δέχονται προσβολές ρατσιστικές ή ομοφοβικές από λευκούς μαθητές.

Πολλοί από τους έφηβους που μίλησαν με τον δημοσιογράφο, σύμφωνα με το The Cut είπαν επίσης ότι το σχολείο απέτυχε να ενεργήσει με ουσιαστικό τρόπο όταν αναφέρθηκαν περιπτώσεις λεκτικού εκφοβισμού.

Μέσα σε λίγες ώρες, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Μπαραμπού απάντησε με δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη δήλωση ανέφερε ότι η φωτογραφία δεν αντικατοπτρίζει τις εκπαιδευτικές αξίες και τις πεποιθήσεις της εκπαιδευτικής περιφέρειας και ότι «διεξάγεται έρευνα και θα ακολουθήσουν όλες οι κατάλληλες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων και νομικών για το περιστατικό».

Η δεύτερη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Twitter, απευθύνεται στους γονείς της περιοχής. «Ας είμαστε πολύ σαφείς: το μίσος δεν έχει θέση στην σχολική κοινότητα του Μπαραμπού» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Τα σχολεία μας είναι χώροι όπου όλοι οι άνθρωποι... είναι αξιοσέβαστοι και τιμώνται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER