Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 21:05

Βρέθηκε στη Ρουμανία πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί πριν 6 χρόνια από μουσείο της Ολλανδίας

Γράφτηκε από την
Βρέθηκε στη Ρουμανία πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί πριν 6 χρόνια από μουσείο της Ολλανδίας

Ένας πίνακας που πιστεύεται ότι είναι το "Κεφάλι Αρλεκίνου" του Πάμπλο Πικάσο, τον οποίο ο μεγάλος ζωγράφος φιλοτέχνησε το 1971 και ο οποίος είχε κλαπεί το 2012 από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ εμφανίστηκε στη Ρουμανία, ανακοίνωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Σε μια από τις μεγαλύτερες ληστείες στον κόσμο της τέχνης οι δράστες είχαν τότε αφαιρέσει επτά πίνακες αξίας εκατομμυρίων ευρώ των Πικάσο, Ματίς, Μονέ, Λισιέν Φρόιντ, Γκογκέν και άλλων μεγάλων ζωγράφων.

Ενώ ο ρουμάνος αρχηγός της σπείρας και οι συνεργοί του καταδικάστηκαν για την ληστεία το 2013, κανένα από τα έργα τέχνης δεν βρέθηκε και ρουμάνοι ειδικοί θεωρούν ότι τουλάχιστον τρία από αυτά κάηκαν σε μια προσπάθεια των δραστών να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

"Εισαγγελείς της υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας πίνακας με την υπογραφή του Πικάσο αξίας περίπου 800.000 ευρώ βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Τούλτσεα", ανέφεραν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους προσθέτοντας ότι εξετάζεται η γνησιότητά του.

Οι ίδιοι είπαν ότι δύο ολλανδοί πολίτες έφθασαν στην πρεσβεία της Ολλανδίας στο Βουκουρέστι μαζί με τον πίνακα λέγοντας ότι τον είχαν βρει στη συγκεκριμένη πόλη της νοτιοανατολικής Ρουμανίας.

Οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα την εποχή της ληστείας δείχνει μια συμμορία να μπαίνει από την πίσω πόρτα στο μουσείο και να εξαφανίζεται από την οθόνη. Δευτερόλεπτα αργότερα επανεμφανίζεται μεταφέροντας ογκώδη αντικείμενα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER