Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 15:30

Ελ. Βόζεμπεργκ: Η Επιτροπή να αντιδράσει άμεσα στην προκλητική στάση της Τουρκίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελ. Βόζεμπεργκ: Η Επιτροπή να αντιδράσει άμεσα στην προκλητική στάση της Τουρκίας

Νέα κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Άγκυρας σε βάρος των ελληνικών θαλάσσιων ζωνών.

Η κ. Βόζεμπεργκ έκανε αναφορά στους προκλητικούς χάρτες που δημοσίευσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας και “ εξαφανίζει” ολόκληρα ελληνικά νησιά, όπως τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη, σημειώνοντας ότι τα ελληνικά νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα στα χωρικά τους ύδατα, την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα τους.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι η Τουρκία προκαλεί σκόπιμα ένταση στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, που οφείλει να σέβεται η Τουρκία ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ε.Ε.

Τέλος η κ. Βόζεμπεργκ ρωτά την Επιτροπή «πώς σκοπεύει να αντιδράσει άμεσα, ρητά και κατηγορηματικά στην ως άνω προκλητική και αποσταθεροποιητική στάση της Τουρκίας, που παραβιάζει σκόπιμα τα κυριαρχικά δικαιώματα κράτους μέλους της Ε.Ε.;».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER