Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 11:50

Νεκρός άστεγος Έλληνας στο Λονδίνο

Γράφτηκε από την
Νεκρός άστεγος Έλληνας στο Λονδίνο

Ένας Έλληνας άστεγος άφησε την τελευταία του πνοή έξω από αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου, όπου είχε πάει για να παραλάβει τον σκύλο του, αφού εκδιώχθηκε από αστυνομικούς καθώς κάπνιζε.

Ο 63χρονος που διαμένει στην αγγλική πρωτεύουσα και συνήθως κοιμάται στο αεροδρόμιο του Χίθροου, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Αξμπρίτζ ώστε να πάρει τον σκύλο του.

Ο ίδιος είχε μπει σε κοντινό νοσοκομείο την προηγούμενη μέρα λόγω δερματικής μόλυνσης και η αστυνομία βρήκε τον σκύλο του στο δρόμο.

Ο άστεγος εκδιώχθηκε βιαίως από το αστυνομικό τμήμα καθώς κάπνιζε, όπως αναφέρει το BBC. Αναγκάστηκε να μείνει έξω από το κτήριο και οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό τα ξημερώματα.

Μία από τους αστυνομικούς που τον έδιωξαν απολύθηκε καθώς όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, αφού έδιωξε τον άστεγο είδε μια ταινία, παρότι ήταν εν ώρα υπηρεσίας.

Η αστυνομικός, όπως αναφέρουν οι Αρχές, «δεν επέδειξε την απαραίτητη φροντίδα και δεν τον πρόσεξε μετά την εκδίωξή του από το τμήμα».

Ακόμη ένας αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με κυρώσεις για τη στάση που τήρησε κατά το περιστατικό.

Ο Έλληνας άστεγος, όπως αναφέρει ο Independent, έπαθε υποθερμία και δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία για αμέλεια στους υπευθύνους.


NEWSLETTER