Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 09:20

Ο πρώην διευθυντής του FBI αποκαλεί ψεύτη τον Τραμπ

Γράφτηκε από την
Ο πρώην διευθυντής του FBI αποκαλεί ψεύτη τον Τραμπ

«Η φήμη του FBI έχει δεχθεί πλήγματα διότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με τους παρατρεχάμενούς του, ψεύδεται μόνιμα», τόνισε ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμι, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ καθαίρεσε το 2017.

«Ακούγοντας αυτά τα ψέματα πολλοί καλοί άνθρωποι πιστεύουν αυτούς τους παραλογισμούς», είπε ο Κόμι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στους διαδρόμους του Κογκρέσου, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι άνθρωποι που είναι καλύτερα πληροφορημένοι, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικάνων, που είναι μέλη αυτού εδώ του σώματος, πρέπει να έχουν το θάρρος να αντιστέκονται και να λένε την αλήθεια», πρόσθεσε.

Ο Κόμι κλήθηκε εκ νέου σε ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών από κοινοβουλευτικούς για να συζητηθεί, κυρίως, το θέμα της έρευνας για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιας των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Αυτή η παραίνεση του Κόμι, που αποτελεί «μαύρο πρόβατο» για τον Τραμπ, προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες δηκτικά σχόλια μέσω αναρτήσεων του ενοίκου του Λευκού Οίκου εναντίον της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

«Το FBI έκανε κάτι απολύτως αδιανόητο και ανήκουστο πριν από την παράνομη έναρξη του Κυνηγιού Μαγισσών. Εισέβαλε στο εσωτερικό του γραφείου ενός δικηγόρου», ανέφερε ο Τραμπ την Κυριακή.

Η υπηρεσία ερεύνησε τον Απρίλιο, έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως δικαστικό ένταλμα, τα γραφεία του Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικού δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου.

Η κίνηση του Τραμπ να καθαιρέσει τον Κόμι, άνοιξε τον δρόμο για τον διορισμό του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, που διενεργεί την έρευνα την υπόθεση πιθανής ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.


NEWSLETTER