Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 13:00

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 700 κρατούμενους στην ανατολική Συρία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 700 κρατούμενους στην ανατολική Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν σχεδόν 700 κρατούμενους μέσα σε περίπου δύο μήνες στην ανατολική Συρία.

Η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι κρατούμενοι συγκαταλέγονται στους 1.350 αμάχους και μαχητές τους οποίους το ΙΚ κρατούσε ομήρους κοντά στην ιρακινή μεθόριο.

Οι τζιχαντιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους ένα μικρό κομμάτι γης ανατολικά από τον Ευφράτη ποταμό της Συρίας γύρω από την πόλη Χατζίν, στην οποία εισήλθαν αυτόν τον μήνα οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, μάχονται κατά του ΙΚ στην περιοχή εκείνη για πολλούς μήνες με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων.

Ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Κομπάνι είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 5.000 μαχητές του ISIS παραμένουν στον θύλακα, ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι που δείχνουν έτοιμοι να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

ΣΥΡΙΖΑ