Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 13:40

Ν. Αναστασιάδης: Δεν θα αποδεχθώ λύση που θα καταρρεύσει την επομένη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ν. Αναστασιάδης: Δεν θα αποδεχθώ λύση που θα καταρρεύσει την επομένη

Δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία λύση στο Κυπριακό προς ικανοποίηση τρίτων, η οποία θα καταρρεύσει την επομένη, τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Σημερινή".

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για να εξευρεθεί λύση, η οποία θα επιτρέψει στους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκύπριος να ζήσουν σε συνθήκες προοπτικής, ειρήνης και σταθερότητας.

Ανέφερε ότι οι προτάσεις του για την αποκέντρωση εξουσιών έγιναν με στόχο να καταστήσουν τη λύση λειτουργική και βιώσιμη.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε ότι αποδέχεται τη θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων, αλλά «όχι επί παντός επιστητού και καθ' υπαγόρευση άλλων».

Εφερε ως παράδειγμα τη Βοσνία και το Λίβανο, όπου επιβλήθηκαν λύσεις που οδήγησαν σε δυσλειτουργικά καθεστώτα, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να υιοθετηθούν ανάλογα μοντέλα στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης επισήμανε πως επικεντρώνει την προσοχή του στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ αναφερόμενος σε επικρίσεις του ΑΚΕΛ σχετικά με τα θέματα που εγείρει, υπέδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να προβληματίζεται.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι ενδεχόμενη ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο τεμάχιο "δέκα", θα ενισχύσει τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επισήμανε, επίσης, ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει πολλά δεδομένα με θετικό τρόπο αλλά ενδεχομένως και με αρνητικό. Εξήγησε σχετικά ότι η Κύπρος θα αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά την ίδια ώρα ενδέχεται να αυξηθούν οι ορέξεις και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER