Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 14:20

ΗΠΑ: Ερευνα για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν σε κώμα

Γράφτηκε από την
ΗΠΑ: Ερευνα για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν σε κώμα

Ο επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης μιας μονάδας φροντίδας για ψυχικά ή σωματικά ασθενείς στην Αριζόνα των ΗΠΑ παραιτήθηκε όταν μια νοσηλευόμενη, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση φυτού, γέννησε, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

H παραίτηση του Μπιλ Τίμονς έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η γυναίκα ήταν ασθενής σε μια κλινική που διαχειρίζεται η εταιρεία Hacienda HealthCare κοντά στο Φοίνιξ για πάνω από μια δεκαετία και είχε ανάγκη από 24ωρη φροντίδα.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για σεξουαλική επίθεση.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, φέρεται ότι γέννησε στις 29 Δεκεμβρίου.

"Από αυτά που μου είπαν η γυναίκα βογκούσε και δεν γνώριζαν ποιό ήταν το πρόβλημα", δήλωσε μη κατονομαζόμενη πηγή στο θυγατρικό δίκτυο του CBS Phoenix, το KPHO-TV.

"Κανένα μέλος του προσωπικού δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος μέχρι ουσιαστικά που μπήκε στη διαδικασία του τοκετού".

Ο Γκάρι Όρμαν, ο επικεφαλής αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, δήλωσε ότι "δεν θα δεχτεί τίποτα λιγότερο από μια πλήρη αναφορά για αυτή την απολύτως φρικτή κατάσταση".

"Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του καθένα από τους ασθενείς και τους υπαλλήλους μας".

Δημοσίευμα της New York Times αναφέρει ότι έχουν προκύψει νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, περιλαμβανομένης της ανεπαρκούς τήρησης της ιδιωτικότητας των ασθενών όταν ήταν γυμνοί ή όταν έκαναν ντους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φοίνιξ δήλωσε ότι "το ζήτημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση" αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER