Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 13:10

Το Βατικανό θέλει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ίδρυσε ομοσπονδία Στίβου!

Γράφτηκε από την
Το Βατικανό θέλει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ίδρυσε ομοσπονδία Στίβου!

Ισως δεν είναι μακρυά η ημέρα που θα δούμε να αγωνίζονται στους στίβους των Ολυμπιακών Αγώνων, ιερείς, καλόγριες και Ελβετοί φρουροί με την χαρακτηριστική ενδυμασία...

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, το κρατίδιο του Βατικανού, ανακοίνωσε την ίδρυση ομοσπονδίας κλασσικού αθλητισμού, μετά από σχετική συμφωνία με την ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI).
Πρόεδρος της ομοσπονδίας, ορίσθηκε ο Monsignor (σ.σ. τίτλος καθολικού αρχιερέα) Σάντσεθ Ντε Τόκα Ι Αλαμέδα, υπ΄ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ποντηφικού Συμβουλίου του Βατικανού, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο, αλλά όχι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το όνειρο που συχνά έχουμε, είναι να δούμε την σημαίας της Αγίας Εδρας, ανάμεσα σ΄ αυτές που παρελαύνουν στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα τους περίπου 60 αθλητές και αθλήτριες του Βατικανού στους αγωνιστικούς χώρους και συγκεκριμένα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Πρόκειται για ιερείς, μοναχές, Ελβετούς φρουρούς και άλλους εργαζόμενους στο κρατίδιο.

Ο πρόεδρος της CONI, Τζιοβάνι Μαλαγκό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Βατικανού, που διαθέτει ήδη, ομάδα ποδοσφαίρου και ομάδα κρίκετ.

Πλέον οι αθλητές από το Βατικανό, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ιταλικά πρωταθλήματα και σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ εξασφάλισαν πρόσβαση σε όλα τα προπονητικά κέντρα της Ιταλίας και φυσικά πλήρη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Το νεότερο μέλος της νεοσύστατης ομάδας, είναι ένας 19χρονος Ελβετός φρουρός, οι οποίοι ονομάζονται στρατιώτες του Πάπα. Και ο γηραιότερος, ένας 62χρονος καθηγητής της Αποστολικής Βιβλιοθήκης. Μέλη της ομάδας του Βατικανού, είναι και δύο νέοι αιτούντες άσυλο, ηλικίας 19 και 20 ετών, από την Γκάμπια και την Σενεγάλη, που καταχωρήθηκαν ως επίτιμα μέλη.

Η πρώτη φορά που θα εκπροσωπηθεί σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα της Αγίας Εδρας, θα είναι στις 20 Ιανουαρίου και στον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί στην Κόρσα Ντι Μιγκέλ, προς τιμήν του Αργεντινού δρομέα, Μιγκέλ Σάντσες, ο οποίος εξαφανίσθηκε κατά την διάρκειας της δικτατορίας στην χώρα του.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER