Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 08:40

Κίνα: 21 ανθρακωρύχοι νεκροί από κατάρρευση στοάς

Γράφτηκε από την
Κίνα: 21 ανθρακωρύχοι νεκροί από κατάρρευση στοάς

Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μετά την κατάρρευση χθες Σάββατο στοάς ανθρακωρυχείου στην περιφέρεια Σαανσί (βόρεια Κίνα), σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Άλλοι  66 ανθρακωρύχοι κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια σώοι και αβλαβείς. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε σε ορυχείο της εταιρείας Baiji Mining.

Συνολικά 87 άνθρωποι εργάζονταν στο ορυχείο την ώρα του δυστυχήματος. Οι διασώστες είχαν εντοπίσει αρχικά 19 νεκρούς και αναζητούσαν άλλους δύο εγκλωβισμένους, αλλά τους βρήκαν το πρωί κι αυτούς νεκρούς. 

Τα δυστυχήματα στα ορυχεία είναι συχνά στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και η εργασιακή ασφάλεια σε αυτά και τις εκστρατείες πάταξης των παράνομων ανθρακωρυχείων.

Σύμφωνα με την κινεζική δημόσια υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία, 375 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα του είδους το 2017, αριθμός μειωμένος κατά 28,7% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER