Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 20:06

Ρώμη: Μάχη δημάρχου και εκκλησίας για τα κέρματα της Φοντάνα ντι Τρέβι

Γράφτηκε από την
Ρώμη: Μάχη δημάρχου και εκκλησίας για τα κέρματα της Φοντάνα ντι Τρέβι

Η ερώτηση «Τι πρέπει να συμβεί με τα κέρματα που πετάνε οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι» έχει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και κάθε χρόνο, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ συγκεντρώνεται στο σιντριβάνι. Τα χρήματα - που πετούν οι τουρίστες στο νερό για καλή τύχη - κατά παράδοση δίνονται σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση για τη βοήθεια των απόρων.

Τις τελευταίες μέρες, διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημάρχου της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι και της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σχετικά με το τι πρέπει να συμβεί με τα κέρματα στο πλέον διάσημο σιντριβάνι της πόλης.
Η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι θέλει τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των υποδομών της πόλης. Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει την αλλαγή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο, μεταδίδει το BBC. Η 40χρονη Ράτζι εξελέγη το 2016, με το M5S (το Κίνημα Πέντε Αστέρων) που πέρυσι σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού. Είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Ρώμης.

Η οργάνωση Caritas, φιλοδοξεί ακόμα στην ανατροπή της απόφασης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι πλήγμα για τους φτωχούς.

Η εφημερίδα της συνδιάσκεψης των Ιταλών επισκόπων Avvenire φιλοξενούσε ένα ιδιαίτερα επικριτικό δημοσίευμα στο φύλλο που κυκλοφόρησε το Σάββατο, με τίτλο «Χρήματα που παίρνονται από τους πιο φτωχούς».

Δεν είναι λίγοι, επίσης, οι Ιταλοί που ζητούν εξίσου από το δημοτικό συμβούλιο να ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση.

Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το 300 ετών σιντριβάνι. Η παράδοση της ρίψης κερμάτων έγινε ευρύτερα γνωστή από το 1954 και μετά, χάρη στη ρομαντική κομεντί «Three Coins in the Fountain» του Φρανκ Σινάτρα.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER