Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 13:40

Τουρκία: Ένας νεκρός από ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες

Γράφτηκε από την
Τουρκία: Ένας νεκρός από ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες

Ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του και σχεδόν 50 διασώθηκαν χθες από ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Στις 02:30 ώρα Γκρίνουιτς (04:30 ώρα Ελλάδας) «46 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα μισοβυθισμένο σκάφος διασώθηκαν και το άψυχο σώμα ενός μετανάστη ανασύρθηκε από τη θάλασσα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το πτώμα που ανασύρθηκε από τις τουρκικές αρχές ήταν ενός παιδιού.

Η επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν τρία σκάφη περιπολίας και ένα ελικόπτερο πραγματοποιήθηκε ανοικτά του Κουσάντασι, στην επαρχία Αϊντίν (Αϊδινίου), ανέφερε η ακτοφυλακή, χωρίς να διευκρινίζει ποια ήταν η εθνικότητα των ναυαγών.

Η Τουρκία είναι μια κύρια χώρα διέλευσης ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, κυρίως στη Συρία, που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Αντιμέτωπη με μια συρροή προσφύγων που δεν είχε προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε το 2016 σε συμφωνία με την Τουρκία η οποία είχε αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό του αριθμού των διελεύσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER