Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 17:56

Επιχείρηση στη Βαρκελώνη για την εξάρθρωση πυρήνα υπόπτου για επίθεση

Γράφτηκε από την
Επιχείρηση στη Βαρκελώνη για την εξάρθρωση πυρήνα υπόπτου για επίθεση

Δέκα επτά άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο μιας αστυνομικής επιχείρησης, στη Βαρκελώνη, και σε μια κοντινή πόλη, για την εξάρθρωση ενός πυρήνα, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι ήθελε να διαπράξει μια επίθεση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την περιφερειακή αστυνομία της Καταλονίας.

«Δέκα επτά άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που διεξήχθη σήμερα το πρωί στη Βαρκελώνη και την Ιγουαλάδα», μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας της Καταλονίας, έγινε γνωστό από την αστυνομία στο Twitter.

Οι ύποπτοι «προτίθεντο να διαπράξουν μια επίθεση», όμως η επιχείρηση της αστυνομίας τους απέτρεψε από το να «καταφέρουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους» δήλωσε ο υπεύθυνος Εσωτερικών στους κόλπους της καταλονικής κυβέρνησης Μιγκέλ Μπουτς.

Όλες οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος τύπου της περιφερειακής αστυνομίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την εθνικότητα, την ηλικία και το προφίλ των υπόπτων.

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, που ξεκίνησε στις 06.00 το πρωί τοπική ώρα και διεξήχθη βάσει των κατηγοριών της διάπραξης «τρομοκρατικών εγκλημάτων» και της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης».

Οι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες σε 6 τοποθεσίες στη Βαρκελώνη και την Ιγουαλάδα.

Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο, βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί, με τα πρόσωπά τους καλυμμένα είχαν αναπτυχθεί έξω από δύο κτίρια, όπου οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο, στη Βαρκελώνη, ενώ αστυνομικοί εξήλθαν κρατώντας σάκους με αντικείμενα που είχαν κατασχέσει.

Η Βαρκελώνη είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετά την προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών για τον κίνδυνο μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER