Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 11:20

Ο κυπριακός Τύπος για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση

Γράφτηκε από την
Ο κυπριακός Τύπος για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση

Η παροχή χθες από τη Βουλή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα είναι από τα βασικά θέματα στην ειδησεογραφία των σημερινών μέσων- έντυπων και ηλεκτρονικών - του σημερινού κυπριακού τύπου.

Στα ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η διήμερη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων διεξήχθη σε «υψηλούς τόνους και εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και των κομμάτων της αντιπολίτευσης», ενώ τονίζεται ότι «επόμενο ορόσημο» είναι η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα έλθει στο κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες. Επισημαίνεται, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά από σήμερα την Ελλάδα χωρίς τη στήριξη των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι η Βουλή «έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα και στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας».

Οι τίτλοι των εφημερίδων είναι:

«ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής έλαβε χθες βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μόλις 151 βουλευτές, ενώ η επόμενη μάχη είναι η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών».

«ΑΛΗΘΕΙΑ»: «Αλέξης Τσίπρας: Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Νέο θρίλερ τώρα για την κύρωση των Πρεσπών».

«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»: «Χωρίς εκπλήξεις η ονομαστική ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Η Χαραυγή»: «Tα κατάφερε o Aλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση του έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER