Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 20:42

66 νεκροί από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό στο Μεξικό

Γράφτηκε από την
66 νεκροί από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό στο Μεξικό

Στους 66 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε και την πυρκαγιά που ακολούθησε σε πετρελαιαγωγό την ώρα που κάτοικοι είχαν πάει για να κλέψουν βενζίνη από ένα σημείο του το οποίο παρουσίαζε διαρροή, στο κεντρικό Μεξικό, μεσούσης της καταστολής που εφαρμόζει η μεξικανική κυβέρνηση κατά της κλοπής των καυσίμων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ιδάλγο.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε στην τοποθεσία Τλαουελίλπαν της πολιτείας Ιδάλγο, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού, όπου μια διαρροή στον πετρελαιαγωγό είχε προσελκύσει δεκάδες κατοίκους που πήγαιναν παράνομα να γεμίσουν τους κουβάδες και τα κάνιστρά τους με καύσιμο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται στο σημείο της διαρροής και να παίρνουν το καύσιμο που έρρεε συνεχώς.

Λίγες ώρες αργότερα, μεταδόθηκαν εικόνες από τη φωτιά, με ανθρώπους τρομαγμένους να τρέχουν μακριά και να ουρλιάζουν ζητώντας βοήθεια. Άλλες εικόνες έδειχναν καμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος ενώ είχε γίνει νύχτα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER