Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 10:20

Ισραήλ: Συγκρούσεις σε φυλακή - Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι τραυματίστηκαν

Γράφτηκε από την
Ισραήλ: Συγκρούσεις σε φυλακή - Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι τραυματίστηκαν

Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με φρουρούς, στη φυλακή Οφέρ του Ισραήλ.

Ο σύλλογος Παλαιστίνιων φυλακισμένων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί δεσμοφύλακες χρησιμοποίησαν σφαίρες από καουτσούκ, δακρυγόνα και βόμβες κρότους λάμψης, ρόπαλα και σκυλιά εναντίον των κρατουμένων. «Οι περισσότεροι από τους κρατουμένους τραυματίστηκαν από τις σφαίρες, και πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν σε ισραηλινά νοσοκομεία. 20 παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στη φυλακή», αναφέρει ακόμη ανακοίνωση που κάνει λόγο για εχθρική και βάρβαρη επίθεση που δεν έχει συμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ισραηλινοί ραδιοφωνικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι παραβίασαν τους πειθαρχικούς κανόνες της φυλακής και έβαλαν φωτιά σε κελιά, επειδή τιμωρήθηκαν 12 κρατούμενοι γιατί έκρυψαν κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των παλαιστινιακών αρχών, στη φυλακή Οφέρ υπάρχουν 1.200 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, από τους 6.000 Παλαιστινίους που είναι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές, ή κέντρα κράτησης.


NEWSLETTER