Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 15:40

Ιρανός ΥΠΕΞ: Ο κίνδυνος πολέμου με το Ισραήλ είναι μεγάλος

Γράφτηκε από την
Ιρανός ΥΠΕΞ: Ο κίνδυνος πολέμου με το Ισραήλ είναι μεγάλος

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ επιδιώκει τον πόλεμο και πως ο τρόπος που ενεργούν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αυξάνει την προοπτική ενός πολέμου.

«Βεβαίως μερικοί επιδιώκουν τον πόλεμο ... το Ισραήλ», δήλωσε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και ο κίνδυνος θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αν συνεχίσετε να κάνετε τα στραβά μάτια σε σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο ιρανός υπουργός.

Ο Ζαρίφ δήλωσε ακόμη πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός για το εμπόριο με την Τεχεράνη δεν επαρκεί και πως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία πρέπει να κάνουν περισσότερα για να δείξουν τη δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν.

«Ο Instex (ο μηχανισμός) υπολείπεται των δεσμεύσεων από την E3 (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία) για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας», τόνισε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών. «Η Ευρώπη πρέπει να είναι πρόθυμη να βραχεί, αν θέλει να κολυμπήσει κόντρα στο επικίνδυνο ρεύμα της μονομέρειας των ΗΠΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER