Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 15:40

Γερμανία και Γαλλία δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση Τραμπ για τον επαναπατρισμό τζιχαντιστών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γερμανία και Γαλλία δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση Τραμπ για τον επαναπατρισμό τζιχαντιστών

Η γερμανική Suddeutsche Zeitung αναλογίζεται τους κινδύνους που θα σημαίνει ο επαναπατρισμός πρώην μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος , την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έκρινε «εξαιρετικά δύσκολο» να οργανωθεί σε αυτήν την φάση επιστροφή ευρωπαίων τζιχαντιστών στην Ευρώπη, όπως απαιτεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνησης βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το θέμα: τι πρέπει να γίνει με τους γερμανούς ισλαμιστές που κρατούνται στην Συρία;», αναφέρεται στο κύριο άρθρο της Suddeutsche Zeitung.

«Είναι σαφές ότι το Βερολίνο έχει την ευθύνη αυτών των τουριστών της τρομοκρατίας, όπως είναι επίσης σαφές ότι αυτοί οι πρώην μαχητές είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι».

«Το να καθήσεις και να τους παρακολουθείς να κυκλοφορούν ελεύθεροι δεν αποτελεί επιλογή. Είναι πέρα από σαφές ωστόσο ότι τα γερμανικά δικαστήρια θα καταδικάσουν τους Gefaehrder (άτομα προετοιμασμένα για τρομοκρατικές ενέργειες) σε μακρές ποινές φυλάκισης.

Στο τέλος, υπάρχει μόνο ένας επικίνδυνος δρόμος προς τα εμπρός. Φέρτε τους πίσω, παρακολουθήστε τις δραστηριότητές τους και ας ελπίσουμε ότι τίποτε δεν θα συμβεί», καταλήγει το κύριο άρθρο.

Μία επιστροφή θα ήταν δυνατή μόνο «εάν μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι τα πρόσωπα αυτά θα σταλούν αμέσως εδώ ενώπιον ενός δικαστηρίου και ότι θα τεθούν υπό κράτησιν», δήλωσε χθες το βράδυ ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Για να γίνει αυτό «χρειαζόμαστε δικαστική συνδρομή και αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί», πρόσθεσε εξηγώντας ότι υπό τις συνθήκες αυτές ο επαναπατρισμός «είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί».

Το Βερολίνο θέλει «να υπάρξει συνεννόηση με την Γαλλία και την Βρετανία για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε», είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER