Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 10:40

Σπάνιες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε παρουσιάζονται σε έκθεση

Γράφτηκε από την
Σπάνιες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε παρουσιάζονται σε έκθεση

Σπάνιες, αυθόρμητες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε συνθέτουν έκθεση στο Λονδίνο με τίτλο «A Week With Marilyn» (Μια εβδομάδα με τη Μέριλιν) που εγκαινιάζεται στο τέλος του μήνα στη Galerie Prints στο Λονδίνο.

Στην έκθεση με τίτλο παρόμοιο της ταινίας του 2011 «Επτά Μέρες με τη Μέριλιν» με πρωταγωνίστρια τη Μισέλ Ουίλιαμς περιλαμβάνονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες δεν έχουν τυπωθεί ή δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ. Πρόκειται για φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Εντ Φάινγκερς (Ed Feingersh), ο οποίος πέρασε μια εβδομάδα φωτογραφίζοντας την εικονική φιγούρα του 20ου αιώνα, τον Μάρτιο του 1955, καταγράφοντας με τον φακό του την καθημερινότητά της.

Οι φωτογραφίες του Εντ Φάινγκερς, για τις οποίες δεν έχει χρησιμοποιηθεί φλας παρά μόνον φυσικό φως δείχνουν την ηθοποιό στο μετρό της Νέας Υόρκης, στον σταθμό Grand Central, με κάποιους επιβάτες που περνούν να μην την παρατηρούν.

Σε μια άλλη από τις εικόνες ο Φάινγκερς διακρίνεται σε έναν καθρέφτη αντανάκλασης, ενώ η ηθοποιός δοκιμάζει έναν κορσέ. Επίσης περιλαμβάνονται φωτογραφίες με την ηθοποιό να παίρνει το δείπνο της σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης ή να ετοιμάζεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Ambassador για να πάει στο θέατρο να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση του Τενεσί Ουίλιαμς.

Τον Φάινγκερς, ο οποίος είναι γνωστός για τις φωτογραφίες του με πρωταγωνίστρια την Μέριλιν Μονρόε, προσέλαβε το περιοδικό Red Book για τη συγκεκριμένη αποστολή, μετά από σύσταση της ίδιας της ηθοποιού.

Τα αρνητικά των φωτογραφιών βρέθηκαν σε μια αποθήκη αρκετές δεκαετίες μετά τον θάνατο τού φωτογράφου από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το 1961.

Η έκθεση «Μία Εβδομάδα με τη Μέριλιν» φιλοξενείται στη Galerie Prints έως το τέλος Μαρτίου 2019.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER