Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 18:29

Αλβανία: Ειρηνική η σημερινή συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στα Τίρανα

Γράφτηκε από την
Αλβανία: Ειρηνική η σημερινή συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στα Τίρανα

 

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε η σημερινή ογκώδης και μαχητική συγκέντρωση τις αλβανικής αντιπολίτευσης στα Τίρανα, με αίτημα την παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα και τη διενέργεια εκλογών.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθυνθήκαν στο κτίριο της Βουλής, το οποίο οι αστυνομικές αρχές φρουρούσαν με ισχυρές δυνάμεις, και αφού φώναξαν συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήριζαν «εγκληματία», διαλύθηκαν αργά το μεσημέρι ήσυχα. Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλεζίμ Μπάσα ζήτησε την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα για τον πρωθυπουργό Ράμα. 

Υπό τις επευφημίες των διαδηλωτών οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλην ενός, εισήλθαν στο κτίριο της Βουλής και παρέδωσαν στον πρόεδρό της τις βουλευτικές τους ταυτότητες. Πλέον στη Βουλή θα συμμετάσχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικό Κόμματος, που ωστόσο συγκροτούν πλειοψηφία και επομένως δεν τίθεται θέμα πτώσης της κυβέρνησης.

Ο Λ.Μπάσα ανακοίνωσε ότι ο αγώνας της αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε πόλη και κατοικημένο κέντρο της χώρας.

Από την πλευρά του ο Έντι Ράμα, μιλώντας στο ξένο Τύπο, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και προσέθεσε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, ενώ υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές δεν εκπροσωπούν τον λαό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER