Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:00

Διασώθηκαν δεκάδες μετανάστες που κρατούνταν όμηροι στο Μεξικό

Γράφτηκε από την

Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι άνδρες του στρατού του Μεξικού μπόρεσαν να διασώσουν 34 μετανάστες που κρατούνταν όμηροι σε οίκημα στην Πολιτεία Ταμαουλίπας (βορειοανατολικά), αλλά χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια σύλληψη, αφού οι δεσμοφύλακες των ανθρώπων αυτών πρόλαβαν να διαφύγουν.

Οι 34 άνθρωποι που διασώθηκαν -- 8 υπήκοοι της Γουατεμάλας, 25 της Ονδούρας, ένας του Ελ Σαλβαδόρ -- πιθανόν δεν ανήκουν στην ομάδα των 22 επιβατών λεωφορείου που απήχθησαν από ένοπλους την περασμένη εβδομάδα, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος των αρχών στην Ταμαουλίπας, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Στρατιωτικό προσωπικό διέσωσε 34 ανθρώπους, υπηκόους κρατών της Κεντρικής Αμερικής, εκ των οποίων 19 είναι ενήλικοι και 15 ανήλικοι (...). Στην ίδια τοποθεσία βρέθηκαν (και κατασχέθηκαν) 4 οχήματα, 3 όπλα μεγάλου διαμετρήματος, γεμιστήρες και φυσίγγια», ανέφερε ανακοίνωση των αρχών.

Η Ταμαουλίπας δοκιμάζεται εδώ και χρόνια από εξαιρετικά υψηλή εγκληματικότητα, εξαιτίας της δράσης διαφόρων συμμοριών που συγκρούονται για τον έλεγχο εδαφών και οδών διακίνησης ναρκωτικών.

Τον Αύγουστο του 2010, 72 παράτυποι μετανάστες από την Κεντρική και τη Νότια Αμερική δολοφονήθηκαν από τη συμμορία των Σέτας σε ένα αγρόκτημα στην Ταμαουλίπας. Έναν χρόνο αργότερα, σχεδόν 200 πτώματα, πολλά από τα οποία ανήκαν σε Μεξικανούς, εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους στην ίδια Πολιτεία.