Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 12:00

ΗΠΑ: Η πολιτεία του Μισισιπή υιοθέτησε την πιο αυστηρή νομοθεσία στη χώρα για τις αμβλώσεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΗΠΑ: Η πολιτεία του Μισισιπή υιοθέτησε την πιο αυστηρή νομοθεσία στη χώρα για τις αμβλώσεις

Το κοινοβούλιο της πολιτείας του Μισισιπή στις ΗΠΑ υιοθέτησε  την πιο περιοριστική νομοθεσία για τις αμβλώσεις στη χώρα, την οποία οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σκοπεύουν να πολεμήσουν στα δικαστήρια.

Οι βουλευτές σε αυτή την συντηρητική και θρήσκα πολιτεία, όπου την πλειοψηφία στη βουλή έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων από τη στιγμή που μπορεί να εντοπιστεί καρδιακός χτύπος στο έμβρυο, κάτι που μπορεί να συμβεί ήδη από την έκτη εβδομάδα της κύησης.

Ο νόμος SB2116, γνωστός και με το όνομα «νομοθεσία του καρδιακού χτύπου», περιλαμβάνει εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις που υπάρχουν ιατρικά προβλήματα, αλλά όχι για τα θύματα βιασμού ή αιμομιξίας.

Ο νόμος μένει να επικυρωθεί από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Μισισιπή Φιλ Μπράιαντ, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «ανυπομονεί να τον υπογράψει πολύ σύντομα» σε tweet που ανήρτησε μαζί με τη φωτογραφία ενός στυλό.

Οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του νόμου, καθώς απαγορεύει την άμβλωση «προτού καν οι περισσότερες γυναίκες συνειδητοποιήσουν ότι έχουν μείνει έγκυος», κατήγγειλε η Ελίζαμπεθ Σμιθ, δικηγόρος του Κέντρου για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια  

0 # Αλεξάνδρα Σκορδάκη 20-03-2019 13:17
Η προσέγγιση αυτή παραπέμπει ευθέως σε Μεσαίωνα, αφού προτάσσει θρησκευτικές αντιλήψεις ως τις καθοριστικές για το ζήτημα αυτό. Σε ένα πραγματικά όμως κοσμικό κράτος, δεν είναι η θρησκεία εκείνη η ιδεολογία που παίζει τον καθοριστικό ρόλο, αλλά άλλα ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με την προσέγγιση που περιγράφεται στο άρθρο, η γυναίκα υποβιβάζεται σε μια τεκνοποιητική μηχανή. Αυτό αντιβαίνει ακόμη και τους νόμους της φύσεως, διότι το έμβρυο δεν μπορεί να επιζήσει σ' αυτήν την φάση της κύησης, ανεξαρτήτως της μητέρας. Επιπλέον, η προσέγγιση αυτή δεν ασχολείται καθόλου με το θεμελιώδες ζήτημα της σχέσης μητέρας και παιδιού, η οποία είναι ιερή και έτσι πρέπει να παραμείνει. Αν μια γυναίκα φέρει στον κόσμο ένα παιδί που δεν θέλει για διαφόρους λόγους, ποιά εγγύηση υπάρχει ότι θα είναι μια αληθινή μητέρα;
Εάν οι θρησκευτικές οργανώσεις έχουν κάποιες απόψεις, κανείς δεν εμποδίζει τους πιστούς να εφαρμόσουν αυτές τις απόψεις, χωρίς να χρειάζεται η θέσπιση καταναγκαστικών νόμων. Η προσπάθεια θρησκευτικοποίη σης των νόμων υποδηλώνει ακριβώς την έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς των θρησκευτικών ηγεσιών στην αληθινή πίστη των οπαδών της θρησκείας. Αυτήν την απουσία της αληθινής πίστης προσπαθούν να υποκαταστήσουν με την μεταμφίεση των αντιλήψεων αυτών σε νόμους του Κράτους. Αν αυτό δεν είναι Μεσαίωνας, τότε τί είναι;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER