Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 09:20

Μεξικό: Γάζωσαν μπαρ στην Βερακρούζ - 13 νεκροί

Γράφτηκε από την
Μεξικό: Γάζωσαν μπαρ στην Βερακρούζ - 13 νεκροί

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μπαρ της πόλης Μινατιτλάν στο Μεξικό, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο σημείο.

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες σφαγές στο Μεξικό αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο μπαρ νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης στην Πολιτεία Βερακρούς, στον Κόλπο του Μεξικού,, ανέφερε εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης της Βερακρούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ενα παιδί ανάμεσα στα θύματα στο Μεξικό

Επτά άνδρες, πέντε γυναίκες κι ένα παιδί σκοτώθηκαν από τα πυρά στο μπαρ, σε μικρή απόσταση από το διυλιστήριο της Μινατιτλάν, ένα από τα έξι της μεξικανικής δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Pemex του Μεξικό. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το κίνητρο των φόνων δεν έγινε σαφές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο άνθρωπος που αναζητούσαν οι εκτελεστές είναι ιδιοκτήτης μπαρ στην πόλη του Μεξικού, κατά τις πληροφορίες των αρχών. Η σφαγή διαπράχθηκε εν μέσω οικογενειακής γιορτής.

Δεν κατέστη σαφές εάν ο άνδρας που έψαχναν οι ένοπλοι ήταν ο ιδιοκτήτης του μπαρ μέσα στο οποίο έγινε το μακελειό, ούτε εάν ήταν παρών.

Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών

Ο Ούγο Γκουτιέρες, αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια στη Βερακρούς, ανέφερε μέσω Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπεύθυνων για τις δολοφονίες.

Η Βερακρούς, Πολιτεία στο Μεξικό με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, σπαράσσεται από τη βία των συμμοριών κι από αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς τα τελευταία χρόνια.

Τα θύματα του πολέμου των ναρκωτικών στο Μεξικό

Ο Λόπες Ομπραδόρ ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο, εξαγγέλλοντας ότι θα μειώσει τη βία στο Μεξικό, όπου πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά τα τέλη του 2006 και την κήρυξη του «πολέμου κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη των ένοπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας.

Αφού έφθασε σε επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο το 2018, ο δείκτης των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό παραμένει σε επίπεδα που προκαλούν ίλιγγο: ξεπέρασε ήδη τους αντίστοιχους προηγούμενων ετών τους πρώτους μήνες της θητείας της νέας κυβέρνησης, κατά κυβερνητικά δεδομένα.

Ο μεξικανός πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Βερακρούς σήμερα Κυριακή, κατά το επίσημο πρόγραμμά του, το οποίο πάντως είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν διαπραχθεί το μακελειό της νύχτας της Παρασκευής.


NEWSLETTER