Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 17:20

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχτηκε το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας

Γράφτηκε από την
Το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχτηκε το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας

Έβδομος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου μετά τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον δούκα του Καίμπριτζ και τα παιδιά του-- πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις-- και μετά τον πατέρα του πρίγκιπα Χάρι και όγδοο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Είναι μόλις μερικών ημερών και όμως ο νεογέννητος γιος του Χάρι και της Μέγκαν απασχολεί ήδη τη βρετανική κοινωνία και έχει κάνει όλον τον πλανήτη να μιλάει για εκείνον. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ δήλωσαν "ενθουσιασμένοι" από την είδηση της γέννησής του.

O αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον συνεχάρη τους γονείς, ενώ η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι προς τιμήν του νεογέννητου θα γίνει δωρεά σε μια οργάνωση που κατασκευάζει κουτιά για μωρουδιακά και τα δίνει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και θα φυτευθούν δέκα δέντρα στη χώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι, ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον συνεχάρησαν τους ευτυχείς γονείς, ενώ η χορωδία από τον γάμο του ζευγαριού έγραψε ένα νανούρισμα για το νέο μέλος της οικογένειας.

Ορόσημα και αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας χαιρέτισαν και αυτά τη γέννηση του μικρού: το London Eye φωτίστηκε με κόκκινο, λευκό και μπλε και ο πύργος της British Telecom εμφάνισε το μήνυμα "It's a baby boy", ενώ με το που αναρτήθηκε η είδηση "Είναι αγοράκι!" στον λογαριασμό του ζευγαριού στο Instagram συγκέντρωσε περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια likes.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER