Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 17:55

Serial killer Κύπρου: Λύγισαν όταν βρήκαν την 8χρονη Elena - Πέντε τα πτώματα

Γράφτηκε από την
Serial killer Κύπρου: Λύγισαν όταν βρήκαν την 8χρονη Elena - Πέντε τα πτώματα

Συνεχίζονται στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό οι έρευνες με το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ και τη ρομποτική κάμερα για ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε ένα από τα θύματά του και να πέταξε στη λίμνη.

Tο μακάβριο εύρημα της Κυριακής στην Κόκκινη Λίμνη στην Κύπρο, έκανε όλους τους παρευρισκομένους να λυγίσουν, αφού μέσα στη δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε, εντοπίστηκε η σορός της 8χρονης Elena-Natalia Bunea, κόρης της 36χρονης Livia Bunea από τη Ρουμανία.
Η δεύτερη βαλίτσα εντοπίστηκε κοντά στην πρώτη, ενώ η ανθρώπινη σορός που βρέθηκε ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και έφερε ρούχα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, που είχαν εντοπιστεί γυμνές. Όταν οι αρχές συνειδητοποίησαν πως πρόκειται για σορό παιδιού, συγκινήθηκαν και άρχισαν να αγκαλιάζονται μεταξύ τους. Ο διευθυντής της πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, μιλώντας στο ΡΙΚ, περιέγραψε τις ανατριχιαστικές, αλλά και φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές που βίωσαν.
Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι αρχικά κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τη δεύτερη βαλίτσα θανάτου, αφού όταν το sonar κτύπησε, όπως είπε πάνω της, υπήρξε ταλάντευση και άρχισαν να βγαίνουν φυσαλίδες από το νερό. "Δεν γνωρίζαμε το μέγεθος της βαλίτσας και όταν κατέβηκε κάτω ο δύτης, ο οποίος δεν έχει ορατότητα, αλλά δια της αφής ανιχνεύει. Ωστόσο, έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει", είπε.
Και συνέχισε: "Μόλις μας επιβεβαίωσε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν για το μέγεθος της βαλίτσας και εκείνος μας απάντησε ότι είναι περίπου 50 επί 50 εκατοστά. Αμέσως, καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό", σημείωσε ο κ. Τράγκολας.
Τότε, περιγράφοντας τα συναισθήματα που τους κυρίευσαν εκείνη τη στιγμή είπε με τρεμάμενη φωνή ο κ. Τράγκολας: "Είδα τον Ισπανό να δακρύζει, εννοώ τον χειριστή του Sonar. Τότε κατάλαβα ότι δίπλα μας είχαμε ένα σωστό συνεργάτη, με αισθήματα. Αυτό λέει ότι, ο άνθρωπος κάνει, όπως κι εμείς, οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να κάνουμε τη δουλειά μας".

Πέντε τα πτώματα μέχρι στιγμής

Ο 35χρονος ύποπτος είχε καταθέσει ότι στην Κόκκινη Λίμνη Μιτσερού πέταξε τρεις βαλίτσες με πτώματα, κατονομάζοντας την την Maricar Valdez, την 8χρονη Elena Bunea και τη μητέρα της Livia Bunea. Με την ανεύρεση της σορού της 8χρονης Elena-Natalia Bunea την Κυριακή στην Κόκκινη Λίμνη, ο αριθμός των θυμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα ανέρχεται στα πέντε.
Πρόκειται για τις:
Mary Rose Tiburcio, 38 ετών (Φιλιππίνες) - Η σορός της εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού
Arian Palanas Lozano, 28 ετών (Φιλιππίνες) - Η σορός της εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού
Khadka Anu (Νεπάλ) - Η σορός της εντοπίστηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής στην Ορούντα
Livia Florentina Bunea, 36 ετών (Ρουμανία) - Εκτιμάται ότι η σορός είναι εκείνη που βρέθηκε στην πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη
Elena-Natalia Bunea, 8 ετών (Ρουμανία) - Η σορός της εντοπίστηκε στη δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη
Ψάχνουν τις:
Sierra Graze, κόρη της Mary Rose, 6 ετών (Φιλιππίνες) - Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της σορού στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο
Maricar Valdez Arquilla, 29 ετών (Φιλιππίνες) - Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της σορού - Ο serial killer ομολόγησε πως η σορός της είναι σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη.

Έρευνες σε τρία νέα σημεία για την τρίτη βαλίτσα

Το απόγευμα της Δευτέρας δύτης καταδύθηκε στην Κόκκινη Λίμνη κι ερεύνησε σηματοδοτημένα σημεία από τα δεδομένα που κατέγραψε το Sonar, ωστόσο, οι έρευνες αποδείχθησαν άκαρπες, αφού ο δύτης δεν κατάφερε να ανασύρει κάποιο αντικείμενο. Ο δύτης παρέμεινε με το σκάφανδρο για περίπου 40 λεπτά στο σηματοδοτημένο σημείο, ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δυσκόλεψαν την επιχείρηση, ενώ η ορατότητα ήταν περιορισμένη, καθώς στη λίμνη υπήρχε θολούρα.
Σηματοδοτήθηκαν εκ νέου τρία σημεία, στα οποία επιχειρεί από το πρωί της Τρίτης να καταδυθεί ο δύτης, ενώ αρχικά μπήκε στο νερό της Κόκκινης Λίμνης η ρομποτική κάμερα. Εισήλθε στις 11:30 στην Κόκκινη Λίμνη δύτης με σκάφανδρο, ο οποίος βρέθηκε σε συγκεκριμένο σημείο που είχε προηγουμένως σηματοδοτηθεί, στο πλαίσιο ερευνών για εντοπισμό και τρίτης ταξιδιωτικής βαλίτσας, εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ορατός ο κίνδυνος η τρίτη βαλίτσα να έχει καλυφθεί από λάσπη μετά και την ανάσυρση των δύο πρώτων βαλιτσών. Αναμένεται να γίνει νέα κατάδυση του δύτη το απόγευμα σε διαφορετικό σημείο.

Έρευνες στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο
Με τις έρευνες για την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη, να συνεχίζονται και την Τρίτη, οι Αρχές επιχειρούν παράλληλα τον εντοπισμό της μικρής Sierra, η οποία σύμφωνα με την κατάθεση του καθ’ ομολογία δράστη, βρίσκεται εντός της λίμνης "Μεμί" στο μεταλλείο Ξυλιάτου. Γίνονται κάποιες σκέψεις να μετακινηθεί το σύστημα Sonar στη λίμνη Ξυλιάτου μέχρι να καθαρίσει η εικόνα στην Κόκκινη Λίμνη.
Σε περίπτωση κατά την οποία δεν εντοπιστεί ο,τιδήποτε στην κόκκινη λίμνη, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος η τρίτη βαλίτσα να έχει καλυφθεί από μεγάλη ποσότητα λάσπης λόγω της μετατόπισης από την επιχείρηση ανάσυρσης των δύο άλλων βαλιτσών, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, αναμένεται τα αποτελέσματα που κατέγραψε το Sonar να αποσταλούν στην Βρετανία για να μελετηθούν τα σημείο που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», ώστε να διαφανεί τι υπάρχει κάτω από την λάσπη, όπου η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη.
Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER