Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 11:20

Serial killer στην Κύπρο: Παρατείνεται για άλλες οκτώ ημέρες η κράτησή του

Γράφτηκε από την

Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του καθ' ομολογίαν serial killerστην Κύπρο, αναφορικά με τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών.

Ο 35χρονος «Ορέστης» οδηγήθηκε σήμερα για πέμπτη και εκτός απροόπτου τελευταία φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, καθώς μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε καταχώρηση υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Δρακόντεια ήταν και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο κατά την προσαγωγή του «Ορέστη», ο οποίος εμφανίστηκε και πάλι χωρίς δικηγόρο.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, Ιωάννης Γιωρκάτζης αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα από την ημέρα της ανεύρεσης του πρώτου πτώματος στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού ζήτησε ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου για άλλες οκτώ ημέρες. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου εξηγεί στον 35χρονο τη διαδικασία, τις κατηγορίες για τις οποίες θεωρείται ύποπτος και τα αιτήματα για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης. Ο «Ορέστης» παρακολουθεί ατάραχος τη διαδικασία, όπως περιγράφει το philenews.com.

Ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης καταθέτει τη μαρτυρία και αναφέρεται στα γεγονότα από την ημέρα της ανεύρεσης του πρώτου πτώματος στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού.

Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 550 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 70. Έχουν ληφθεί επίσης 427 τεκμήρια και αναμένονται αποτελέσματα από εξετάσεις. Θα γίνουν εξετάσεις και θα ληφθούν καταθέσεις για τα τεκμήρια.

Αναμένονται εξετάσεις από τεκμήρια που έλαβε η Αστυνομία στις 18/5, ημέρα κατά την οποία ο 35χρονος υπέδειξε θεληματικά σκηνές που σχετίζονται με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις.

Δυο φορές απάντησε «όχι» ο 35χρονος στο κατά πόσο θέλει να υποβάλει ερωτήσεις προς τον μάρτυρα ή αν φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας της Κύπρου για ανανέωση της οκταήμερης προσωποκράτησης του.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος ομολόγησε σε θεληματική ιδιόχειρη γραπτή κατάθεσή του στις 25 Απριλίου τη διάπραξη των επτά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δυο παιδιά. Πρόκειται για την 38χρονη Mary Rose από τις Φιλιππίνες και την 6χρονη κόρη της Sierra, την Arian Palanas από τις Φιλιππίνες, την Maricar Valdez επίσης από τις Φιλιππίνες καθώς επίσης και τις Luvia Florentina Bunea και την 8χρονη Elena Natalia Bunea, αλλά και την Ashmita Khachta Bista από το Νεπάλ.