Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 09:40

Νεκρά έξι παιδιά μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό σε διάστημα 8 μηνών

Γράφτηκε από την
Νεκρά έξι παιδιά μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό σε διάστημα 8 μηνών

Ενα κορίτσι 10 ετών από το Ελ Σαλβαδόρ πέθανε πέρυσι όντας υπό την κράτηση των αμερικανικών αρχών. Πρόκειται για μια υπόθεση που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, ενώ ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών παιδιών - μεταναστών που κρατούνται από τις συνοριακές αρχές στους έξι για το διάστημα των τελευταίων οκτώ μηνών.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το κορίτσι κατέληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε νοσοκομείο της Νεμπράσκα. Τόσο το όνομα όσο και ο τρόπος που εισήλθε στο αμερικανικό έδαφος δεν έχουν αποκαλυφθεί, επισημαίνει στο δημοσίευμά του το BBC.

Την ίδια ώρα, οι Δημοκρατικοί απαιτούν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια των θανάτων. Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να καταργήσει την παράνομη μετανάστευση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού εν μέσω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα τους τελευταίους μήνες.

Έχει επανειλημμένως επικρίνει τους Δημοκρατικούς για την αντίθεσή τους στα σχέδιά του για τη μετανάστευση, ενώ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Φεβρουάριο με σκοπό να παρακάμψει το Κογκρέσο για κονδύλια που απαιτούνται για την κατασκευή του πολυπόθητου τρείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER