Σάββατο, 25 Μαϊος 2019 16:05

Σκάνδαλο τέλος: Σε συμβιβασμό 44 εκατ. δολαρίων κατέληξε ο Γουάινστιν με τα θύματά του

Γράφτηκε από την
Σκάνδαλο τέλος: Σε συμβιβασμό 44 εκατ. δολαρίων κατέληξε ο Γουάινστιν με τα θύματά του

Περισσότερες από 75 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον άλλοτε κραταιό παραγωγό του Χόλιγουντ για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση.

Σε κατ' αρχήν οικονομική συμφωνία με γυναίκες που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση έχει έρθει ο άλλοτε κραταιός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, όπως αναφέρουν την Παρασκευή ξένα ΜΜΕ.
Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι η συμφωνία για την απόσυρση των αγωγών και την αποζημίωση των θυμάτων φτάνει στα 44 εκατ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι ο Γουάινστιν αρνείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ή κακοποίησε κάποια από τις περισσότερες από τις 75 γυναίκες που τον κατηγορούν. Πρόκειται να περάσει από δίκη στις αρχές Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με δύο γυναίκες να τον κατηγορούν μεταξύ άλλων και για βιασμό. Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.
Να θυμίσουμε ότι το σκάνδαλο που ταρακούνησε συθέμελα τον "μαγικό" κόσμο του θεάματος "'έσκασε" τον Οκτώβριο του 2017, όταν οι New York Times σε δημοσίευμά τους έκαναν λόγο για σωρεία καταγγελιών τις τελευταίες δεκαετίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινστιν.
Από τις πρώτες ηθοποιούς που βγήκαν μπροστά ήταν οι Rose McGowan και Ashley Judd. Οι κατηγορίες περιλάμβαναν εξαναγκασμό γυναικών να του κάνουν μασάζ και να τον βλέπουν γυμνό ενώ ο μεγαλοπαραγωγός φέρεται να υποσχόταν ότι θα τις βοηθούσε στην καριέρα τους με αντάλλαγμα σεξ.

Ο Γουάινστιν με ανακοίνωση του είχε ζητήσει συγγνώμη, αναγνωρίζοντας ότι προκάλεσε πολύ πόνο αλλά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι παρενοχλούσε γυναίκες ηθοποιούς για σχεδόν 30 χρόνια.
Το θέμα οδήγησε στο κίνημα #MeToo, το οποίο έχει φέρει στο φως καταγγελίες εκατοντάδων γυναικών για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στον χώρο των επιχειρήσεων, της κυβέρνησης και της ψυχαγωγίας.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER