Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 18:08

Δύο γερμανικά Eurofighter συνετρίβησαν στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία

Γράφτηκε από την
Δύο γερμανικά Eurofighter συνετρίβησαν στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβησαν νωρίτερα σήμερα σε δασική περιοχή του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Πομερανία.

Σώος βρέθηκε ο πιλότος του ενός από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου 'Αμυνας, ο πιλότος εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε στην κορυφή ενός δέντρου «σε καλή κατάσταση». Οι έρευνες για τον δεύτερο πιλότο συνεχίζονται, όπως και η επιχείρηση κατάσβεσης των εστιών πυρκαγιάς στα σημεία όπου έπεσαν φλεγόμενα τμήματα των δύο μαχητικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το ατύχημα οφείλεται σε σύγκρουση των δύο αεροσκαφών στον αέρα, κατά την διάρκεια άσκησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, το ατύχημα προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από την σύγκρουση των δύο Eurofighter στον αέρα, κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Ο πιλότος ενός τρίτου αεροσκάφους, που συμμετείχε στην άσκηση, φέρεται να δήλωσε ότι οι δύο συνάδελφοί του εκτινάχθηκαν εγκαίρως.

Από τα φλεγόμενα συντρίμμια των αεροσκαφών ξέσπασαν πυρκαγιές στην δασική έκταση της περιοχής και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεσή της, αλλά και για την ανεύρεση των δύο πιλότων. Τμήματα από τα αεροσκάφη ενδέχεται να έχουν πέσει και σε κατοικημένες περιοχές, δεν έχει ωστόσο αναφερθεί τραυματισμός.

Τα αεροσκάφη ανήκαν στην Μοίρα 73 «Steinhoff» της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σταθμεύει στην περιοχή του Ροστόκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER