Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 12:50

Βρετανία: Συνελήφθη άνδρας που προσπάθησε να εισβάλει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Γράφτηκε από την
Βρετανία: Συνελήφθη άνδρας που προσπάθησε να εισβάλει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ένας άνδρας συνελήφθη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη αφού προσπάθησε να σκαρφαλώσει στα κάγκελα των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, την επίσημη κατοικία της Βρετανίδας βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα η Σκότλαντ Γιαρντ.

«Ένας 22χρονος άνδρας συνελήφθη περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης 10 Ιουλίου από αξιωματικούς της αστυνομίας αφού σκαρφάλωσε στα κάγκελα στην είσοδο των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο άνδρας δεν είχε στην κατοχή του όπλο και το περιστατικό δεν θεωρείται ότι συνδέεται με την τρομοκρατία, πρόσθεσε η Σκότλαντ Γιαρντ. Ο εισβολέας εξακολουθούσε σήμερα το πρωί να κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.

Η βασίλισσα βρισκόταν μέσα στα ανάκτορα την ώρα του συμβάντος, επεσήμανε από την πλευρά της εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ο άνδρας περιφερόταν επί πολλά λεπτά στις πρασιές των ανακτόρων προτού συλληφθεί. "Ήταν αποφασισμένος να εισέλθει και χτυπούσε δυνατά τις πύλες, που ευτυχώς αυτή τη φορά ήταν καλά κλεισμένες", δήλωσε βασιλική πηγή στην εφημερίδα.

Οι απόπειρες εισβολής στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Πέρυσι ένας άστεγος είχε εντοπιστεί να κοιμάται μέσα στο πάρκο τους. Η πιο εντυπωσιακή απόπειρα εισβολής σημειώθηκε το 1982 όταν ο 30χρονος Μάικλ Φάγκαν κατάφερε να φτάσει ως την κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο κρεβάτι της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER