Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 09:00

Συρία: Πάνω από 100 νεκροί σε συγκρούσεις μέσα σε 24 ώρες

Γράφτηκε από την

Πάνω από 100 θύματα, μεταξύ τζιχαντιστών, στρατευμάτων του καθεστώτος και αμάχων, έχουν φέρει οι εχθροπραξίες στην βορειοδυτική Συρία, τις τελευταίες 24 ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχείο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οκτώ είναι οι άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις. Έξι από τους άμαχους, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε επιδρομές του συριακού στρατού εναντίον της Τζισρ ας Σούγουρ, μιας πόλης στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη συριακή σύρραξη, στο χωριό Λατάμνε, στη γειτονική επαρχία Χάμα. Το όγδοο θύμα μεταξύ των αμάχων ήταν μια γυναίκα η οποία σκοτώθηκε από πυρά αντικαθεστωτικών στην κοινότητα Καρνάζ, που ελέγχεται από το καθεστώς, διευκρίνισε η ΜΚΟ.

Χθες, Πέμπτη νωρίς το βράδυ, εκτυλίσσονταν μάχες στην Ιντλίμπ, η οποία συνεχίζει να παραμένει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία), κατά την ίδια πηγή.

Πριν λίγες ημέρες, βρέθηκε ομαδικός τάφος με θύματα του ISIS στη βόρεια Συρία. Στις μάχες μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 57 μαχητές των δυνάμεων του καθεστώτος και 44 στις τάξεις των τζιχαντιστών και των ανταρτών. Οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες, ξεπερνούν πλέον τους 600.

ΑΠΕ-ΜΠΕ