Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 14:40

Υποχρεωτικός από το 2020 ο εμβολιασμός παιδιών κατά της ιλαράς στη Γερμανία

Γράφτηκε από την
Υποχρεωτικός από το 2020 ο εμβολιασμός παιδιών κατά της ιλαράς στη Γερμανία

Ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς θα είναι υποχρεωτικός για όλα τα παιδιά στη Γερμανία που πηγαίνουν σχολείο από τον Μάρτιο του 2020, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Μπροστά στην επανεμφάνιση της μεταδοτικής αυτής ασθένειας, το Βερολίνο υιοθέτησε σήμερα κείμενο του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν με το οποίο καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών που φοιτούν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς ή νηπιαγωγεία.

Η υποχρέωση να εμβολιαστούν αφορά και όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Ο ΟΗΕ κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν οι προσπάθειες να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη κατά των μεταδοτικών ασθενειών, καθώς ο οργανισμός ανησυχεί ιδιαίτερα για την επιδημία ιλαράς παγκοσμίως.

Πέρυσι καταγράφηκαν 350.000 κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως, δηλαδή υπερδιπλάσια σε σχέση με το 2017.

Τα πρώτα στοιχεία για το 2019 δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Τα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως έχουν τετραπλασιαστεί το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στις δυτικές χώρες οι υποστηρικτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου κατά της ιλαράς και του αυτισμού. Ο ΠΟΥ έχει διαψεύσει επανειλημμένα αυτή τη θεωρία.

Η Ένωση Γερμανών Παιδιάτρων είχε ζητήσει την άνοιξη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών κατά της ιλαράς και επτά ακόμη ασθενειών: της διφθερίτιδας, του τέτανου, της πολιομυελίτιδας, της ερυθράς, του κοκκύτη, της παρωτίτιδας και της ανεμοβλογιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER