Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 14:20

Ύποπτο τροχαίο στην Ινδία με 19χρονη που είχε καταγγείλει βιασμό από βουλευτή

Γράφτηκε από την
Ύποπτο τροχαίο στην Ινδία με 19χρονη που είχε καταγγείλει βιασμό από βουλευτή

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μία 19χρονη στην Ινδία, η οποία είχε κατηγορήσει υψηλόβαθμο πολιτικό ότι τη βίασε, και ενεπλάκη σε ύποπτο τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκαν δύο συγγενείς της.

Η ίδια και ο δικηγόρος της τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τον οδηγό του φορτηγού και ότι ερευνά τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το δυστύχημα πιθανόν να ήταν σκηνοθετημένο για να κλείσουν το στόμα του κοριτσιού.

«Αναλύουμε όλες τις πτυχές, εξετάζουμε τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων και έχουμε καταγράψει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

Η 19χρονη είχε κατηγορήσει τον βουλευτή Κουλντίπ Σινχ Σενγκάρ ότι τη βίασε στο σπίτι του το 2017, αλλά η αστυνομία στο κρατίδιο αυτό που φημίζεται για την ανομία του αρχικά είχε αρνηθεί να αναλάβει δράση.

Στη συνέχεια ο πατέρας του κοριτσιού συνελήφθη, τέθηκε υπό κράτηση και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον αδελφό του βουλευτή -σύμφωνα με καταγγελίες- για να καταλήξει από τα βαριά του τραύματα.

Έπειτα από μήνες το κορίτσι επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από το σπίτι του ηγέτη του Ουτάρ Πραντές Γιόγκι Αντιτιάνατ, πιστού στο κόμμα του βουλευτή τον οποίο είχε καταγγείλει.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα οδήγησαν τις αρχές στην ανάθεση της υπόθεσης στους ομοσπονδιακούς ερευνητές, οι οποίοι συνέλαβαν τον Σενγκάρ τον περασμένο χρόνο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Η οικογένεια του κοριτσιού υποστηρίζει ότι το τροχαίο ήταν στημένο ώστε να σκοτωθεί το κορίτσι και να μην γίνει η δίκη για την υπόθεση βιασμού του.

Το κοινοβούλιο της Ινδίας ανέστειλε προσωρινά σήμερα τις εργασίες του εξαιτίας της διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης για την υπόθεση. Ωστόσο ο επικεφαλής της αστυνομίας του κρατιδίου δήλωσε ότι το δυστύχημα «φαίνεται ότι είναι αμιγώς ένα τροχαίο».

Ο ίδιος είπε ότι το φορτηγό κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει αν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Πάντως, πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν υποψίες επειδή οι πινακίδες κυκλοφορίας του φορτηγού είχαν καλυφθεί με μπογιά.

Σχεδόν 40.000 υποθέσεις βιασμού καταγγέλλονται κάθε χρόνο στην Ινδία, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι υψηλότερος με τα θύματα να διστάζουν να καταγγείλουν εξαιτίας του κοινωνικού στίγματος και της έλλειψης εμπιστοσύνης προς τις αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER