Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 09:50

Γλυπτά Παρθενώνα: Η ενόχληση της Ελλάδας για την κακή κατάσταση και η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γλυπτά Παρθενώνα: Η ενόχληση της Ελλάδας για την κακή κατάσταση και η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου (Βίντεο)

Απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετική προσβλητική για τα εκθέματα χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την κατάσταση με τη μούχλα και τις αράχνες στην αίθουσα του Μουσείου όπου φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως αποτυπώθηκε σε καταγγελία επισκεπτών στο cretapost.gr.

Με φανερή την ενόχλησή της, η κα Μενδώνη επανέφερε και το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών στη χώρα μας, τονίζοντας πως «η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».
Είχε προηγηθεί η παρουσίαση των ντροπιαστικών εικόνων από το cretapost.gr, έπειτα από καταγγελία δύο Κρητικών που επισκέφτηκαν πριν λίγες ημέρες το μουσείο και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, αντίκρισαν όμως, όπως κατήγγειλαν, μία αίθουσα με μούχλα και αράχνες.

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».


NEWSLETTER