Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 08:20

Ο πρώτος τηλεμαραθώνιος για την κλιματική αλλαγή: 2,4 εκατ. ευρώ συγκέντρωσαν στη Δανία

Γράφτηκε από την

Στη Δανία έγινε ο πρώτος, παγκοσμίως, τηλεμαραθώνιος προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και συγκεντρώθηκαν περίπου 2,4 εκατ. ευρώ.

Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν 2,7 εκατ. ευρώ προκειμένου να φυτευτούν ένα εκατομμύριο δέντρα και οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό τον στόχο. Το 20% των δωρεών θα διατεθεί για την προστασία δασών, στη Δανία και το εξωτερικό, ενώ θα φυτευτούν 914.233 δέντρα στη Δανία.

Σοβαρό πρόβλημα για τους Δανούς η κλιματική αλλαγή

Το 83% των Δανών θεωρεί ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί πολύ σοβαρό πρόβλημα, σύμφωνα με έρευνα ευρωπαϊκών θεσμών που είχε δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο. Η μαζική αναδάσωση θα μπορούσε να επιτρέψει να μειωθεί σημαντικά η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, επισημαίνουν οι ειδικοί. «Το ένα εκατομμύριο δέντρα σε παγκόσμια κλίμακα δεν είναι πολύ, αλλά η ιδέα είναι ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να κάνει», δήλωσε ο Κιμ Νίλσεν, διευθυντής του ιδρύματος Growing Trees Network, που συμμετείχε στον τηλεμαραθώνιο.

Τα πρώτα δενδρύλλια σχεδιάζεται να φυτευτούν από τα τέλη Οκτωβρίου ως τα τέλη Νοεμβρίου σε προστατευόμενους χώρους που ανήκουν σε δήμους, στο δημόσιο και στην εκκλησία, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Στη Δανία, η έκταση των δασών αυξάνεται διαρκώς από τα τέλη του 19ου αιώνα και καλύπτουν το 14% της χώρας.