Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 14:40

Χονγκ Κονγκ: Νέα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

Γράφτηκε από την
Χονγκ Κονγκ: Νέα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ χρησιμοποίησε σήμερα αντλίες νερού και δακρυγόνα, για να διαλύσει τους διαδηλωτές που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και τούβλα κοντά στο κτίριο που στεγάζει το Νομοθετικό Συμβούλιο της πρώην βρετανικής αποικίας, καθώς και σε γραφεία της κεντρικής κυβέρνησης.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταγαν τούβλα στους αστυνομικούς έξω από την έδρα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ενώ αποκαθήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κόκκινο πανό που προανήγγειλε την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου.

Μια αντλία νερού έπιασε φωτιά όταν χτυπήθηκε από βόμβα μολότοφ. Οι συγκεκριμένες αντλίες νερού εκτοξεύουν μπλε υγρό, το οποίο χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες του κόσμου, για να καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός των διαδηλωτών αργότερα.

«Η αστυνομία προειδοποιεί τους διαδηλωτές να σταματήσουν τις παράνομες ενέργειες και να εγκαταλείψουν το σημείο άμεσα», αναφέρει χαρακτηριστικά η αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν ειρηνικά έξω από το προξενείο της Βρετανίας, για να ζητήσουν από το Λονδίνο να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους κατοίκους της πρώην αποικίας του, καταγγέλλοντας και πάλι τον περιορισμό των ελευθεριών που βιώνουν.

Επιπλέον, εκατοντάδες άνθρωποι έψαλαν τον βρετανικό ύμνο και κρατούσαν τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και τη σημαία της πρώην αποικίας του Χονγκ Κονγκ. Πολλοί διαδηλωτές ζητούσαν να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες του Χονγκ Κονγκ να λάβουν την υπηκοότητα της Βρετανίας ή κάποιας άλλης χώρας της Κοινοπολιτείας.

Λίγο μετά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν πορεία στις συνοικίες του κέντρου του Χονγκ Κονγκ παρά την απαγόρευση της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τα προαναφερθέντα βίαια επεισόδια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER