Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 12:20

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Φόρστερ

Γράφτηκε από την

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός, Ρόμπερτ Φόρστερ, ο οποίος προτάθηκε για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία "Jackie Brown" του Κουέντιν Ταραντίνο και εμφανίστηκε σε περισσότερες από 100 κινηματογραφικά έργα.

Ο ηθοποιός πέθανε την Παρασκευή στο Λος Άντζελες από καρκίνο του εγκεφάλου.

Ο Ταραντίνο δημιούργησε τον χαρακτήρα του Μαξ Τσέρι, έχοντας τον Φόρστερ στο μυαλό του και ο ρόλος του χάρισε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1941 στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ο Φόρστερ ξεκίνησε την καριέρα του από το Μπρόντγουεϊ και την παράσταση “ Mrs. Dally Has a Lover” και στη συνέχεια ο Τζον Χιούστον τον επέλεξε να συμμετάσχει μαζί με τους Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Μάρλον Μπράντο στην ταινία του 1967 "Ανταύγειες σε χρυσό μάτι" (Reflections in a Golden Eye).

Έχει υποδυθεί τον πατέρα του Τιμ Άλεν στην τηλεοπτική κωμωδία “ Last Man Standing” και τον πατέρα μιας μητέρας σε κώμα στην ταινία “ The Descendants” (Οι Απόγονοι) του Αλεξάντερ Πέιν.

Ο Ντέιβιντ Λιντς έδωσε στον Ρόμπερτ Φόρστερ έναν ξεχωριστό ρόλο στην ταινία "Mulholland Dr." και στο reboot του "Twin Peaks".

Ο Ρόμπερτ Φόρστερ που πρωταγωνίστησε στην αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά Breaking Bad πέθανε την ημέρα που άρχισε να προβάλλεται στους κινηματογράφος η τελευταία του ταινία "El Camino: A Breaking Bad Movie".

Οι συμπρωταγωνιστές του στο “ Jackie Brown” Σάμιουελ Τζ. Τζάκσον και Παμ Γκριέρ έσπευσαν με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του ηθοποιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ