Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 18:20

Πομπέο: Θα συναντηθώ με τον Ερντογάν για την κατάπαυση πυρός στη Συρία

Γράφτηκε από την
Πομπέο: Θα συναντηθώ με τον Ερντογάν για την κατάπαυση πυρός στη Συρία

Ο Επικεφαλής της Αμερικανικής Διπλωματίας και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα βρεθούν την Πέμπτη στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν σκοπό να θέσουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την κατάπαυση πυρός στο συριακό έδαφος.

Ο Επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Business Network, είπε πως σκοπός της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι η εξεύρεση μιας λύσης στην κατάσταση στη Συρία, και όχι η ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας. «Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο Πομπέο στο τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό που ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν άμεσες, «πρόσωπο με πρόσωπο» συνομιλίες.

«[Ο Ερντογάν] πρέπει να σταματήσει την επιδρομή μέσα στη Συρία», είπε ο Πομπέο. «Πρέπει [οι Τούρκοι] να αποσυρθούν. Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός από όπου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να το διορθώνουμε όλο αυτό πάλι».

Απαντώντας σε ερώτηση αν αποδίδει προσωπικά στον Ερντογάν την ευθύνη για την κατάσταση στη Συρία, ο Πομπέο είπε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση». Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER