Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 10:20

Επαναπατρίζονται οι σοροί από το φορτηγό του τρόμου στο Έσεξ

Γράφτηκε από την
Επαναπατρίζονται οι σοροί από το φορτηγό του τρόμου στο Έσεξ

Οι σοροί δεξαέξι Βιετναμέζων, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ της Βρετανίας στις 23 Οκτωβρίου, επαναπατρίστηκαν στο Βιετνάμ.

Συνολικά 39 μετανάστες, 8 γυναίκες και 31 άνδρες, ανάμεσά τους και δύο 15χρονοι, είχαν βρεθεί στο φορτηγό.

Οι σοροί επέστρεψαν αεροπορικώς στο Βιετνάμ και από το αεροδρόμιο του Ανόι θα παραδοθούν με ασθενοφόρα στις οικογένειές τους.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη τόσο στη Βρετανία όσο και στο Βιετνάμ και στο πλαίσιό της έχουν γίνει συλλήψεις.

«Περιμέναμε γι' αυτή τη στιγμή καιρό. Θα οργανώσουμε την κηδεία του μόλις επιστρέψει» δήλωσε ο Vo Van Binh, πατέρας ενός από τα θύματα.

Μιλώντας στο AFP τόνισε πως η οικογένειά είναι πολύ στεναχωρημένη αλλά και ανακουφισμένη καθώς «επιτέλους ο γιος μου επέστρεψε».

Οι υπόλοιπες σοροί θα επαναπατριστούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο επαναπατρισμός κάθε σορού κοστίζει στις οικογένειες των θυμάτων 2.856 δολάρια και η κυβέρνηση του Βιετνάμ προσέφερε δάνεια στους συγγενείς. Για κάποιους, η δαπάνη αυτή προστίθεται στο χρέος που «κουβαλούν» ήδη, καθώς βοήθησαν οικονομικά τους 39 που επιχείρησαν το μεγάλο ταξίδι στη Βρετανία.

Πολλές οργανώσεις του Βιετνάμ έχουν βοηθήσει να συγκεντρωθούν χρήματα για τις οικογένειές των θυμάτων. Πάνω από 110.000 δολάρια έχουν ήδη συγκεντρωθεί για την υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων.


NEWSLETTER