Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 09:20

Αυστραλία: «Πνίγεται» από τους καπνούς το Σίδνεϊ (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αυστραλία: «Πνίγεται» από τους καπνούς το Σίδνεϊ (Βίντεο)

Ενα πέπλος καπνού έχει «πνίξει» το Σίδνεϊ, από τις φωτιές που μαίνονται εδώ και εβδομάδες στην Αυστραλία.

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, εδώ και ημέρες καίγεται ολοσχερώς, με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα προάστια της πόλης. Οι καπνοί έχουν «σκεπάσει» το κέντρο σήμερα, με την ποιότητα του αέρα στην πόλη να είναι 11 φορές πιο πάνω από το επίπεδο που θεωρείται επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με το SBS, η ποιότητα του αέρα στο ΜακΚουάρι Παρκ, έφτασε τις 2,214 μονάδες, αριθμός που είναι η χειρότερη βαθμολογία που έχει δοθεί ποτέ. Η κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, αποφάσισε την ακύρωση όλων των δρομολογίων των φέρι μποτ, καθώς ο καπνός έχει «κρύψει» το λιμάνι της πόλης. Παράλληλα, έχει αναβληθεί κάθε αθλητική δραστηριότητα καθώς επιστήμονες ειδοποιούν πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων.

Ο καπνός είναι τόσο πυκνός και έντονος, που οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κτίρια, καθώς έχει εισχωρήσει σε μερικά από αυτά, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Υπαίθρου, καθώς και της εφημερίδας Sydney Morning Herald.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και Περιβάλλοντος της πολιτείας, Δρ. Ρίτσαρντ Μπρουμ, η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ζεστή και γεμάτη από καπνό. «Οι συνθήκες αυτές αναμένεται να ασκήσουν πίεση σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους που πάσχουν από καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Το τμήμα Περιβάλλοντος της πολιτείας, αναφέρει ότι η ορατότητα σε ολόκληρο το ανατολικό και νοτιοδυτικό Σίδνεϊ ήταν σε «επικίνδυνα» επίπεδα το πρωί, ενώ η ποιότητα του αέρα ήταν κακή στα νοτιοδυτικά της πόλης και επικίνδυνη στα βόρεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER