Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 16:58

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν οριστικά την πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία

Γράφτηκε από την
Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν οριστικά την πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία

Σύμφωνα με το Reuters η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ εισηγείται στον Ντόναλντ Τραμπ να απαντήσει αρνητικά στην Άγκυρα.

Η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 καθώς σύμφωνα με το Reuters η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ εισηγείται στον Ντόναλντ Τραμπ να απαντήσει αρνητικά στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα η διακομματική συμφωνία της Γερουσίας και της Βουλής των αντιπροσώπων απαγορεύει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών στην Τουρκία. Αυτή η εξέλιξη έρχεται στο πλαίσιο των κυρώσεων για την αγορά ρωσικών S-400 από την Άγκυρα.
«Τιμωρώντας την Τουρκία» αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters και σημειώνει πως η NDAA εκφράζει την αίσθηση του Κογκρέσου ότι η απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι δεν είναι συμβατό με τις άμυνες του ΝΑΤΟ και απειλεί το F-35, αποτελεί σημαντική συναλλαγή σύμφωνα με το νόμο περί κυρώσεων των ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο λέει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να εφαρμόσει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400, κάτι που οι νομοθέτες απαιτούν.

Επιπλέον το δημοσίευμα αναφέρει ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από το Κογκρέσο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER