Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 14:00

Βρετανικές εκλογές: Το Ισραήλ χαιρετίζει μια σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά του αντισημιτισμού

Γράφτηκε από την
Βρετανικές εκλογές: Το Ισραήλ χαιρετίζει μια σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά του αντισημιτισμού

Η νίκη του ηγέτη των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον στις βρετανικές εκλογές είναι μια «σημαντική εξέλιξη» στη «μάχη» κατά του μίσους και του αντισημιτισμού, δήλωσε σήμερα το Ισραήλ.

«Δεν είναι απλώς μια πολιτική νίκη, είναι πάνω από όλα μια νίκη των αξιών», δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Ισραέλ Κατζ.

«Το φάσμα του αντισημιτισμού πλανάτο πάνω από αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Και ο βρετανικός λαός ψήφισε μαζικά εναντίον του, κάτι που δείχνει, κατά την άποψή μας, τις αξίες και την ιστορία του βρετανικού λαού», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά του μίσους», είπε ακόμη ο Κατζ, χωρίς να κατονομάσει αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για τον αντισημιτισμό στη Βρετανία, σύμμαχο-κλειδί του Ισραήλ.

«Συγχαρητήρια φίλε μου @Μπόρις Τζόνσον για αυτή την ιστορική νίκη. Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον βρετανικό λαό και για τη φιλία μας», σχολίασε στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος που ηττήθηκε από τους Συντηρητικούς του Τζόνσον, αντιπαρατέθηκαν τον περασμένο χρόνο μέσω τουίτ στη βάση κατηγοριών για αντισημιτισμό στο εσωτερικό του Εργατικού Κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER