Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 12:24

Αυστραλία: "Ο αριθμός που εντοπίστηκε στα συντρίμμια θα δείξει εάν ανήκουν στο μοιραίο Μπόινγκ"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αυστραλία: "Ο αριθμός που εντοπίστηκε στα συντρίμμια θα δείξει εάν ανήκουν στο μοιραίο Μπόινγκ"

Η Αυστραλία θεωρεί τον εντοπισμό χθες των συντριμμιών ενός αεροσκάφους σε ακτή της γαλλικής νήσου Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, μια "πολύ σημαντική εξέλιξη" στην έρευνα για τον εντοπισμό του μοιραίου Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που εκτελούσε την πτήση MH370 όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες.

Ένας αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα των συντριμμιών που εντοπίστηκαν πιστεύεται ότι θα βοηθήσει να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370, η τύχη της οποίας αγνοείται για περισσότερες από 500 ημέρες, σημείωσε επίσης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας.

"Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και αν αυτά τα συντρίμμια προέρχονται πράγματι από την MH370, αυτό θα επιτρέψει στις οικογένειες (των θυμάτων) να πενθήσουν", πρόσθεσε.

"Η Ρεϊνιόν βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες (ανοιχτά της Αυστραλίας), αλλά είναι μια συνεπής εκδοχή βάσει αυτού που γνωρίζουμε για τα ρεύματα και τις πληροφορίες που έχουμε από τους δορυφόρους", συνέχισε.

Ο αριθμός που είναι αποτυπωμένος στα συντρίμμια δεν είναι ένας αύξων αριθμός, αλλά μπορεί να είναι ένας κάποιου είδους αριθμός συντήρησης που θα βοηθήσει στις προσπάθειες αναγνώρισής τους, σημείωσε επίσης ο Αυστραλός υπουργός.

"Αυτού του είδους η δουλειά θα πάρει προφανώς κάποιον χρόνο, αν και ο αριθμός μπορεί να βοηθήσει να γίνει η επαλήθευση (...) πολύ πιο γρήγορα από ότι θα συνέβαινε σε άλλη περίπτωση", κατέληξε.

Εξειδικευμένοι ερευνητές αναχώρησαν σήμερα για το γαλλικό νησί προκειμένου να εξακριβώσουν αν τα συντρίμμια μήκους δύο μέτρων που εντοπίστηκαν χθες στην Ρεϊνιόν και φαίνεται ότι αποτελούν τμήμα του φτερού ενός αεροπλάνου ανήκουν στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πέρυσι από τα ραντάρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER